avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procura si semnaturile fasificate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procura si semnaturile fasificate

Buna ziua,
acum 4 ani, deoarece nu ma puteam deplasa la finante sa depun un contract de inchiriere si sa-i fac inregistrarea am imputernicit pe chirias sa faca el inregistrarea in locul meu.
Din intamplare mi-a ajuns in mana un act aditional la contractul de inchiriere cu modifiocarea termenului de inchiriere, pe care chiriasul il semnase in locul meu , fasificandu-mi semnatura.
Ce nu inteleg: imputernicirea ii da drepturi celui imputernicit sa faca orice in locul persoanei de drept??? Sau atunci cand se face o imputernicire trebuie specificat ce anume poate face cel imputernicit??

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: numecod , utilizator 15:51, 19 Februarie 2013
In cadrul unei procuri, mandatarul trebuie sa respecte intocmai vointa mandantului, daca procura dvs a fost emisa pentru inregistrarea de catre chirias a contractului, numai acest lucru putea teoretic sa il realizeze, daca a depasit sfera imputernicirii, poate fi si subiect activ al infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, mai ales daca a produs un inscris, respectiv act aditional ce nu a fost semnat de dvs
Pai depinde,sunt 2 feluri de imputerniciri,generale si speciale.Procura generala ii da posibilitatea mandatarului de a realiza orice fel de act in numele si in locul mandantului,cu exceptia actelor de dispozitie.Inchirierea unui imobil pe o perioada mai mare de 5 ani este considerata un act de dispozitie.Procura speciala este un mandat prin care atributiile mandatarului sunt expres prevazute,fara ca acesta sa aiba posibilitatea incheierii altor acte juridice inafara celor stipulate.
Din situatia prezentata de dvs. reiese un conflict de interese deoarece imputernicitul nu poate incheia cu sine insusi un act juridic.Un astfel de act este anulabil la cererea dvs.
Redau dispozitiile ar.1304 cod civil
(1) Contractul încheiat de reprezentant cu sine însuşi, în nume propriu, este anulabil numai la cererea reprezentatului, cu excepţia cazului în care reprezentantul a fost împuternicit în mod expres în acest sens sau cuprinsul contractului a fost determinat în asemenea mod încât să excludă posibilitatea unui conflict de interese.


Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
ContSters258804, utilizator
Eu nu am facut cu chiriasul o procura generala sau speciala...sau se mentioneaza in procura de ce fel este??? Noi am facut o imputernicire prin care-l imputerniceam pe respectivul sa poata inregistra si depune la finante in locul meu actele aditionale la contractul de inchiriere.
Nu am specificat ce fel de procura este.
In anul 2010, deoarece eu nu m-am putut deplasa la finante sa depun un act aditional la contractul de inchiriere i-am facut aceasta procura sa o foloseasca si sa depuna actul aditional.
Chiriasul nu a mai venit la mine sa-i semnez actul ci s-a dus si la depus semnand el cu numele meu si falsificandu-mi semnatura.
Acum cateva zile dintr-o intamplare mi-a ajuns acest act in maini si am vazut ce facuse.
Nu vreau sa-l acuz de ceva pana nu sunt sigur care sunt cauzele acestui lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi și vânzător, și împuternicitul cumpărătorului la vânzarea-cumpărarea unui imobil? delta2112 delta2112 Eu si sotia vrem sa vindem un teren mamei mele. Mama ar vrea sa ma imputerniceasca pe mine sa cumpar acest teren in numele ei. Este posibil acest lucru: sa fiu ... (vezi toată discuția)
Este opozabila semnatura aplicata cu stampila? Oceania Oceania Poate un mandatar imputernicit prin procura notariala sa intocmeasca acte in numele mandantului si sa foloseasca o stampila cu semnatura? Este legala folosirea ... (vezi toată discuția)
In ce calitate semneaza imputernicitul rpeleianu rpeleianu Buna ziua, Am urmatoarea \\"speta\\"si va rog sa ma ajutati. Sunt imputenicit prin procura notariala sa inchiriez un apartament in numele proprietarilor. ... (vezi toată discuția)