avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce calitate semneaza imputernicitul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce calitate semneaza imputernicitul

Buna ziua,

Am urmatoarea "speta"si va rog sa ma ajutati.
Sunt imputenicit prin procura notariala sa inchiriez un apartament in numele proprietarilor. Intrebarea este pe cine trec in contractul de inchiriere, in afara de chirias? Ii trec pe proprietari si semnez in dreptul numelui fiecaruia dintre ei? Sau ma trec pe mine in calitate de imputernicit legal si semnez in dreptul numelui meu?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: rpeleianu , utilizator 15:30, 5 Februarie 2013
Atat in cuprinsul contractului, cat si la locul de semnatura, ii veti trece pe proprietari prin dumneavoastra in calitate de mandatar (eventual specificati si nr. procurii si data emiterii acesteia). Astfel, veti semna dumneavoastra pentru acestia, fiind imputernicit prin procura respectiva sa efectuati toate demersurile privind inchirierea apartamentului. Cu stima.
Mentionati in contract atat proprietarul cat si pe dvs. in calitate de procurator in baza procurii...nr..
Voi trece in contract

Ionescu Ion si Ionescu Maria, in calitate de proprietari, prin Popescu Andrei in calitate de mandatar prin procura nr ... emisa de ... la data de .... , nr si data procurii fiind cele de la incheierea de autentificare
Partial corect. In contract trebuie introduse toate datele de identificare ale partilor, respectiv domiciliu, serie si nr. CI, CNP, etc. In rest, e ok.
OK. Multumesc frumos pentru sprijin.
O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contract de inchiriere incheiat de o persoana care are procura in acest sens CristinaC1981 CristinaC1981 Buna ziua, In cazul in care am imputernicire sa inchei un contract de inchiriere, contractul se va face in numele proprietarului si eu semnez in calitate de ... (vezi toată discuția)
Rog un sfat nicki nicki Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de reprezentant ContSters22096 ContSters22096 in cadrul unui dosar consilierul nostru juridic s-a prezentat avand o imputernicire semnata de directorul general al societatii \"act sub semnatura privata\" ... (vezi toată discuția)