avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constatarea nulității unui certificat de atestare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constatarea nulității unui certificat de atestare a proprietății

Am atacat in instanță un certificat de atestarea proprietății pe motiv de nelegalitate datorată intabulării unei suprafețe ce nu a apartinut societății. Unul din motivele de aparare al societății este că terenul este inscris in cartea funciară in urma cu multi ani si depunerea cererii in instanța de contencios ar fi tardivă.Certificatul mi-a fost comunicat in instanța impreună cu incheierea de carte funciară.Eu am o expertiză care dovedeste ca intabularea societății nu s-a suprapus cu terenul ce -l avea in proprietate inainte de apariția Legii 18. Instanța va respinge cererea de cercetarea legalitătii certificatului pe motivul tardivitații cererii sau va admite cercetare in baza art 4 din L 554/2004? Pot suspenda actinuea in instanța de contencios si sa depun plangere impotriva inscrierii din cartea funciara pe motivul că intabularea a fost incorectă in baza unor masuratori gresite sau false?

Alte discuții în legătură

Rectificare certificat atestare a dreptului de proprietate sbucuresti sbucuresti Ma puteti ajuta, va rog, in urmatoarea problema? Unei societati pe actiuni i s-a emis un certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra unei ... (vezi toată discuția)
Anularea partial a unui certificat de proprietate germina germina buna am si eu nvoie de ajutorul vostru. in mai 2007 am cumparat un teren de la o persoana care avea titlu de proprietate eliberat in 20 mai 2004,in baza legii ... (vezi toată discuția)
Notarea plangerii in cartea funciara urmare a cererii din textul plangerii godspeed godspeed Am depus plangere impotriva incheierii de respingere a cererii de intabulare. Motivul respingerii este suprapunerea cu o parcela deja intabulata. In plangere, ... (vezi toată discuția)