avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea partial a unui certificat de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea partial a unui certificat de proprietate

buna am si eu nvoie de ajutorul vostru.
in mai 2007 am cumparat un teren de la o persoana care avea titlu de proprietate eliberat in 20 mai 2004,in baza legii 18/1991.ulterior cumpararii am aflat ca o anumita societate are certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru suprafata terenului pe care eu l-am cumparat.precizez ca societatea a obtinut certificatul de atesare in 9 mai 2004 si l/a intabulat in cartea funciara inaintea autorului de la care eu am cumparat,dar si aceasta la randul sau a intabulat terenul in cartea funciara.
am actionat societaea in judecata pt.anularea certificatului de atestare a dreptului de proprietate la curtea de apel,dar mi-a fost respinsa actiunea si a fost admisa exceptia tardivitatii actiunii invocata de societate si de ministerul economiei si finantelor pe motiv ca nu am dat in judecata societatea in termen de 6 luni de la data emiterii certificatului de atestare,ori la vremea respectiva eu nu eram proprietar,mai mult decat atat eu am verificat cartea funciara a autorului de la care am cumapat nicidecum a unui tert cum este aceasta societate .in prezent am formulat recurs si astept citatie de la inalta curte.astept parei si idei .
Cel mai recent răspuns: Georgeta Istrate , Avocat 20:58, 20 Februarie 2008
Care este actul normativ care sta la baza eliberarii certificatului de atestare a dreptului de proprietate al societatii comerciale? Care este obiectul exact al cererii de chemare in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea nulității unui certificat de atestare a proprietății cosladin cosladin Am atacat in instanță un certificat de atestarea proprietății pe motiv de nelegalitate datorată intabulării unei suprafețe ce nu a apartinut ... (vezi toată discuția)
Registru de transcriptiuni versus carte funciara legea 7 vlad_r vlad_r Care titlu are castig de cauza: 1. Contract v-c pe baza de adeverinta si proc. verbal de punere in posesie conf. legea 18/1991, transcris in registru de ... (vezi toată discuția)
Rectificare certificat atestare a dreptului de proprietate sbucuresti sbucuresti Ma puteti ajuta, va rog, in urmatoarea problema? Unei societati pe actiuni i s-a emis un certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra unei ... (vezi toată discuția)