avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare bani dati parintilor ca pensie (renta) ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare bani dati parintilor ca pensie (renta) alimentara

Buna ziua. Locuiesc in Belgia si as dori sa imi ajut parintii cu o suma de bani, aici aceasta poarta numele de renta alimentara, probabil in tara e pensie alimentara sau de intretinere. Parintii sunt pensionari. In Belgia 80% din suma e deductibila. In Romania parintii mei trebuie sa declare venitul la fisc? Sub ce categorie? Vor plati 16% din venitul acesta sau un alt procent?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:26, 14 August 2017
Daca doriti sa trimiteti in tara regulat o suma de ban parintilor pentru cheltuielile curente, acestia nu se impoziteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venituri din strainatate - act oficial ,pe care sa il traduc dr_alexandrescu_m dr_alexandrescu_m Buna ziua. locuiesc in Belgia si as dori sa imi ajut parintii cu o suma de bani, aici aceasta poarta numele de renta alimentara, probabil in tara e pensie ... (vezi toată discuția)
Renta alimentara in belgia garboanion garboanion buna ziua stau in belgia si trimit lunar in ro 200 euro ca si renta almentara mamei mele bani sant impozitati in belgia Despre banii ... (vezi toată discuția)
Impozit pe pensia alimentara platita din strainatate robertinopetrus robertinopetrus Sunt rezident canadian,lucrez in Canada unde platesc taxe si impozite.Fosta sotie s-a hotarat sa obtina pensie alimentara pentru cei 2 copii. Sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)