avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venituri din strainatate - act oficial ,pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venituri din strainatate - act oficial ,pe care sa il traduc

Buna ziua. locuiesc in Belgia si as dori sa imi ajut parintii cu o suma de bani, aici aceasta poarta numele de renta alimentara, probabil in tara e pensie alimentara sau de intretinere. Parintii sunt pensionari. In Belgia 80% din suma e deductibila. In Romania parintii mei trebuie sa declare venitul la fisc? Sub ce categorie?
Am gasit deja un raspuns pe forum la aceasta intrebare dar as vrea sa sa stiu exact textul de lege sau ordonanta , pe care sa o pot traduce si dovedi cu un act oficial ca aceasta suma de bani primita de parinti mei de la mine nu este impozitata
Multumesc anticipat.
Mihail Alexandrescu
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dr_alexandrescu_m , utilizator 12:50, 16 Aprilie 2018
Pentru asta e bine sa consulati codul fiscal romanesc si sa va scoateti de acolo ceea ce va va ajuta sau nu. Gasiti la titlul IV impozitul pe venit de la adresa [ link extern ]
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns .
Mai am o intrebare ca sa stiu ce sa caut in codul fiscal.
Care este termenul, folosit in Codul fiscal romanesc , corespunzator rentei alimentare sau ajutorului familial din Belgia?

george-neagu a scris:

Pentru asta e bine sa consulati codul fiscal romanesc si sa va scoateti de acolo ceea ce va va ajuta sau nu. Gasiti la titlul IV impozitul pe venit de la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare bani dati parintilor ca pensie (renta) alimentara p_sorina p_sorina Buna ziua. Locuiesc in Belgia si as dori sa imi ajut parintii cu o suma de bani, aici aceasta poarta numele de renta alimentara, probabil in tara e pensie ... (vezi toată discuția)
Renta alimentara in belgia garboanion garboanion buna ziua stau in belgia si trimit lunar in ro 200 euro ca si renta almentara mamei mele bani sant impozitati in belgia Despre banii ... (vezi toată discuția)
Impozitare renta viagera (din marea britanie) in romania shebarebecca shebarebecca Sotul meu este cetatean britanic si poseda un certificat de inregistrare romanesc care ii atesta un drept de rezidenta in Romania, fiind casatorit cu un ... (vezi toată discuția)