Buna ziua.
Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea speta:
Sotul a beneficiat de stimulentul de insertie pt copilul minor nascut in aprilie 2015.
El a realizat venituri supuse impozitului pana in luna august 2016 ,cu o pauza pana in luna iunie 2017.
Banii i.am primit in toata aceasta perioada,confirmandu-ni-se faptul ca se primesc pana la implinirea varstei copilului de 3 ani.
Insa,zilele trecute am primit de la Directia sociala sector 5 o hartie in care sotul este obligat la inapoierea banilor din iulie anul trecut pana in prezent,in suma de aproximativ 6200 lei.
Mi se pare o mare nedreptate si ,avand dreptul la contestatie,va rog mult sa ma ajutati,spunandu-mi daca sunt indreptatita sa primesc banii copilului pana la 3 ani,respectiv,sa nu ii inapoiez pe cei 6200 lei si in ce conditii legale.
Precizez ca nici eu si nici sotul nu am veneficiat de indemnizatie crestere copil,eu ca mama,nerealizand venituri supuse impozitului.
Va multumesc anticipat.
Cu respect,Carmen
Incepand cu luna in care sotul dvs nu a mai realizat venituri, nu mai avea dreptul la stimulent de insertie.
Dreptul la stimulentul de inserție încetează cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului și nici nu se află în concediul pentru creșterea copilului.
Sotul dvs., potrivit art.19 din OUG 111/2010, trebuia sa anunte Primaria în termen de 15 zile lucrătoare de la data de cand nu mai realiza veniuturi.
Multumesc pentru raspuns.
Va mai deranjez cu doua intrebari:
Sunt obligat sa returnez acesti bani?
Se poate relua plata stimulentului de insertie daca sotul realizeaza venituri incepand cu luna iunie 2017,dupa implinirea varstei de 2 ani a copilului,stiind ca avest stimulent se acorda pana face copilul 3 ani?
Multumesc anticipat.
Stimulent de insertie
grf
buna ziua
fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi
1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)