avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 2 ani iar in urma cu un an a primit de la tatal sau (inca in viata si acum) cateva bunuri materiale in baza actelor necesare. Acum mama vrea sa vanda masina care e pe numele lui tata. Poate face asta? Poate trece bunurile primite de tata, de la tatal sau inca in viata, pe numele ei, sa poata vinde sau sa primeasca productia de pe terenul agicol? Eu si sora mea vrem sa primim ce ni se cuvine, ce putem face. Nu este facuta nici succesiunea, nici certificat de mostenitor. Sunt in mare dilema, va rog sa ma indrumati. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:35, 15 August 2017
Buna seara,
1. Nu poate sa vanda NIMIC pana nu se dezbate succesiunea.
2 din bunurile primite de la bunciul dumneavoastra mama dvs are 1/4 si restul de 3/4 se imparte intre descendentii tatalui (intre dumneavoastra si eventualii frati)
Dezbateti succesiunea si solicitati bunurile catre dumneavoastra cu obligatia sa achitati sulta.
Adică cum a murit tata de 2 ani, iar de un an a primit de la bunicul?! Cum a primit decedat fiind?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Succesiune - tatal decedat inaintea bunicului Tzelu Tzelu Buna seara.am nevoie de o mana de ajutor in ceea ce priveste o succesiune facuta acum cca 2 ani.A decedat fratele bunicului meu acu 2 ani..neavand ... (vezi toată discuția)