avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot sa recuperez banii platiti avans pentru cazare?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot sa recuperez banii platiti avans pentru cazare?

Buna ziua, am rezervat pe site ul turist info, 2 camere la o pensiune in Mamaia pentru o noapte.
Am luat legatura cu administratorul unitatii si mi a indicat sa achit un avans de 250 lei pt rezervarea camerelo intr un cont de persoana fizica.
Urmatoarea zi, din cauza unor probleme grave de sanatate in familie l-am anuntat pe respectivul ca nu pot ajunge. Acesta mi a spus ca daca reuseste sa inchirieze camerele la alti turisti imi returneaza banii. Dupa ce am veroficat pe net ca camere s au rezervat l am sunat pt confirmare. Mi a spus ca totul este ok, a inchiriat camerele, iar conform intelegerii imi va returna banii in acelasi cont din care s a efectuat plata...... dupa cateva zile acesta acesta imi cere sa i trimit un mail pt returarea banilor pe adresa de mail a pensiunii ... invoca motive ca nu are timp...ca il stresez...
Ce as putea sa fac in aceasta situatie???
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 15:12, 15 August 2017
Si ati trimis mail-ul?
Scrieti un mail cu numele, perioada pentru care ati facut rezervarea, contul in care ati trimis banii, detalii despre intelegerea telefonica de restituire, datele contului unde vreți sa primiti banii si apoi asteptati cateva zile sa vedeti daca primiti raspuns.
Daca nu primiti raspuns, sau nu este unul pozitiv, redactati un alt mail mai putin prietenos in care precizati ca va veti adresa ANPC si instantei de judecata, in cazul in care problema nu este rezolvata in x zile de la primirea mailului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare bani avans pensiune sotointeso sotointeso buna ziua.am o mica problema cu o pensiune care am facut o rezervare pentru craciun dar din pacate a trebuit sa renunt deoarece am fost chemati inapoi la ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa rezervare cazare costel957 costel957 Va rog sa-mi recomandati o modalitate de a recupera taxa pt o rezervare anulata, dupa expirarea termenului de anulare gratuita. As putea sa fac o plangere la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am nevoie de un sfat. am cumpărat un telefon pt. ... Loto Loto Bună ziua. Am cumpărat un telefon pt. tatăl meu, dintr-un magazin online, cu care nu se poate obișnui, meniu diferit....fata de telefonul vechi. Acest ... (vezi toată discuția)