avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare bani avans pensiune
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare bani avans pensiune

buna ziua.am o mica problema cu o pensiune care am facut o rezervare pentru craciun dar din pacate a trebuit sa renunt deoarece am fost chemati inapoi la munca(in strainatate).problema este ca am dat deja avans(250 lei) si as vrea sa mi se returneze banii dar proprietarii nu raspund la telefon,mail,sms.pe site scrie unde mic ca banii nu se returneaza banii avans in caz de anulare ceea ce mi se pare ridicol.am anuntat din timp ca nu mai venim.as dorii sa stiu daca exista o lege sa le permita sa faca asa ceva iar daca nu exista cui as putea sa ma adresez sa fac o plangere,ma gandesc ca la politie nu are rost.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:14, 10 Decembrie 2015
E neplacut, nu ridicol. Au dreptul sa penalizeze clientii care renunta la rezervari:

Art. 15
Turistul poate să rezilieze în orice moment, în totalitate sau în parte, contractul. În cazul în care turistul reziliază contractul pentru un motiv care îi este imputabil, el va despăgubi agenţia de turism pentru prejudiciul creat acesteia ca urmare a rezilierii. Despăgubirea se poate ridica la maximum preţul călătoriei turistice."

Gasiti legea aici (la pct. 18):
[ link extern ]

Prin agentie de turism se intelege, conf. Ord. 107/1999, orice unitate specializata care organizeaza, ofera si vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora.

Ziceti ca au specificat pe site ca nu returneaza avansul in caz de anulare a rezervarii, deci au respectat obligatia de a informa turistii despre asta, din pacate nu aveti motiv sa-i reclamati nici macar la ANPC iar la politie nici vorba. N-ati fost inselat.
Poate gasiti pe altcineva care sa mearga in locul dvs.

Am uitat sa va intreb: aveti ordin de plata sau chitanta pentru suma? Daca nu si puteti dovedi cu e-mailuri ca ati platit, ar putea fi un motiv de reclamatie si o sansa de recuperare.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans la cazare ancaapostol ancaapostol Am platit un avans in luna mai (persoana fizica) pentru cazare la mare de pe 18 august (pensiune - cont persoana juridica). Plata, am facut-o la cererea ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans vacanta adela88 adela88 Buna ziua, Am o problema: in luna februarie am rezervat o vacanta printr-o mare agentie de turism romaneasca. Am platit 2000 de lei avans prin plata ... (vezi toată discuția)
Avans cazare Jokers22 Jokers22 Buna ziua!Am si eu o nelamurire, am sunat la o vila pentru la vara, o perioada de 5 nopti. Doamna respectiva mi a cerut avans pe un iban al firmei, pentru ... (vezi toată discuția)