avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Avans cazare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Avans cazare

Buna ziua!Am si eu o nelamurire, am sunat la o vila pentru la vara, o perioada de 5 nopti. Doamna respectiva mi a cerut avans pe un iban al firmei, pentru care imi da factura proforma. Sunt posibilitati de teapa sau cum ar trebui sa procedez cu acordarea avansului? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2022
Jokers22, utilizator
Cel mai recent răspuns: OvidiuF. , utilizator 01:10, 20 Aprilie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Căutați review-uri.
Căutați firma pe net, e imposibil să nu găsiți ceva date din care să vă dați seama dacă e reală sau nu. Pe factura proforma trebuie să aveți toate informațiile despre firmă. Dacă e întocmită superficial, deci nu arată exact-exact ca o factură fiscală, nu dați banii. Sunt toate șansele să fie țeapă.

intr-un fel e mai bine ca ati luat legatura direct cu proprietarul si nu printr-un intermediar cum ar fi Booking.com sau altele

Sunt de părere că dimpotrivă, dacă proprietatea apare pe booking.com șansele să luați țeapă sunt mult mai mici decât dacă e găsită pe site-uri cum e olx, unde nu verifică nimeni dacă anunțul e real sau nu.

Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2022
Emilika40, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când faceți OPul nu uitați să scrieți la explicații: "c/val. cazare la pensiunea.....în perioada,.., pentru ..... persoane
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

SOS1000 a scris:
e mai bine ca ati luat legatura direct cu proprietarul si nu printr-un intermediar cum ar fi Booking.com

Da, dupa cum a spus si 'Emilika40' , Booking.com ste cel mai sigur. In caz de orice litigiu, El va returneaza banii si se ocupa el apoi sa-i recupereze. Nu va fi problema dumneavoastra. Am patit chiar eu. Am anulat 2 rezervari cand a aparut restrictia de deplasare din pandmie. Unul din proprietari mi-a returnat banii, celalalt a spus ca nu are , ca a avut cheltuieli...etc si ca ma va reprograma. Am apelat la cei de la booking, care in 48 de ore mi-au returnat banii, urmand sa-i recupereze ei de la pensiunea respectiva.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
dodoambra, utilizator
Mai sigur e booking si nu olx sau alte site-uri de anunturi clasice.
Un lucru mentionez, pt. ca lucrez cu platforma respectiva.
Pentru persoana care a scris anterior: Booking vireaza banii la inceputul fiecarei luni pt cea dinainte. Daca aveti cazare pe 1 Mai, eu primesc intre 3 si 15 Iunie. Asadar, banii erau la Booking in seif, nu la proprietarul de apartament. V-a ambalat povestea frumos ca o rezolva.
Iar ca sa raspund postarii, a se cauta in mediul online tot ce se poate despre acea pensiune. Chiar si in grupuri de turism. Noi am fost verificati peste tot, recenzii, platforme, www si prin google maps chiar. Verificati ca nr de telefon sa fie acelasi peste tot, sa nu fie furate pozele, sa existe intradevar ca locatie.
Nimeni nu va oferă nici o garantie ca pana in vara nu se sucesc sau intervine orice și nu mai închiriaza, pur si simplu nu are cine garanta (exceptie Booking sau Airbnb). Cand esti de rea credinta, sunt sigura ca se gasesc tertipuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire tarif cazare dupa plata avansului vlsound vlsound Buna ziua, Am rezervat azi telefonic o cazare la o pensiune. Am primit pe email factura proforma pt avans cu 50% din tariful agreat. In email e precizat ca ... (vezi toată discuția)
Rezervare booking anulată de proprietar anadumitru1 anadumitru1 Buna ziua, In data de 24 aprilie 2018 am facut pe booking.com rezervare la un apartament pentru perioada 01-03.06.2018. Am achitat avansul pentru o noapte ... (vezi toată discuția)
Închiriere cabană pe olx: cum mă asigur că nu voi fi păcălit? ema.cirpaci ema.cirpaci Doresc sa inchirez pe o durata de 4 nopti o cabana gasita pe Olx. Urmeaza sa inchei un contract de inchiriere cu proprietarul dar imi este frica sa nu fie fals ... (vezi toată discuția)