avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocupare spațiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocupare spațiu comun

Bună ziua,

Un proprietar și-a depozitat mobila în uscătoria imobilului și cu toate că i s-a cerut să elibereze spațiu comun nu l-a eliberat.
A fost notificat și i s-a dat termen.
În caz că nu eliberează spațiul comun la termenului din notificare asociația de proprietari poate să elibereze uscătoria urmând ca cheltuielile de eliberare a uscătoriei să fie imputate proprietarului sau trebuie să apeleze la justiție pentru a putea elibera uscătoria?
Bineînțeles lucrurile personale ale proprietarului din uscătorie vor fi scoase în stradă (mai bine zis vor fi aruncate la gunoi).
Mulțumesc.
Am primit doua mesaje și nici unul nu mi-a răspuns la întrebare.
Eu am mai avut un caz asemănător și după expirarea perioadei omul a rămas fără obiectele personale. În acel caz omul nu a spus nimic.
Am auzit că nu am procedat corect. Dacă omul se întorcea în instanță împotriva noastră ne câștiga. De aceea am întrebat.
Eventual dacă mă puteți sprijini unde găsesc reglementat.
Mulțumesc.
Asociatia de proprietari nu are competenta sa aplice sanctiuni
Asociatia de proprietari nu are competenta sa dispuna de bunurile apartinand unui proprietar decat in baza unei hotarari judecatoresti definitive
In speta dv notificati oficial proprietarul bunurilor depozitate sa evacueze partea comuna sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca proprietarul in termenul notificat nu intelege sa elibereze spatiul,asociatia mai poate incerca solutionarea prin mediator
Daca esueaza si tentativa prin mediator,asociatia este indreptatita sa promoveze actiune in instanta
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
ynocentta, utilizator
Mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare uscatorie bloc CatalinNastase74 CatalinNastase74 S-a hotarat la ultima adunare generala sa se elibereze uscatoriile de bloc pe care le-au luat unii si le-au umplut cu tot felul de chestii cum au vrut. S-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-o asociatie de proprietari avem un fost proprietar ... lpopovici lpopovici Buna ziua, Intr-o asociatie de proprietari avem un fost proprietar care si-a lasat lucruri in uscatoria asociatiei, dar refuza sa si le ia de acolo. Omul ... (vezi toată discuția)
Parti comune valceanul valceanul Buna ziua, Unde (la ce institutie) se poate semnala si cere mediere pentru faptul ca un proprietar a restrictionat accesul la partile comune si le foloseste ... (vezi toată discuția)