avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Recuperare ore
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Recuperare ore

Buna ziua!
Avem o situatie care persista la noi in institutia publica si as dori sa cer parerea legala a unor specialisti.
Lucrez intr-o institutie publica, la resurse umane. Avem un angajat care este functionar public, perioada nedetermintata si timp de lucru complet.El este inspector pe sport si desfășoara activități sportive, sâmbăta și duminica, precum și după terminarea programului normal de lucru. În situația dată acesta solicită recuperarea orelor respective prin zile libere în cursul săptămânii (a intocmit o cerere catre domnul director in care cere recuperarea acestor ore luni si marti, cate 4 ore). În urma celor menționate mai sus, vă rugăm să ne spuneți dacă acesta, în orele de recuperari, poate desfășura și activitatea de profesor de sport în cadrul unei unități de învățământ.Specificam ca la noi in institutia publica are raport de serviciu platit la 8 ore, iar in acea unitate de invatamant CIM cu timp partial. Este legal sa fi angajat intr-o institutie publica, functionar public, cu raport de serviciu platit cu timp normal de lucru si sa ceri recuperarea orelor tot in acest timp de lucru si atunci sa prestezi activitatea de profesor de sport, cu CIM pe timp partial? Am cerut o parere si la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, dar am dorit inca o parere. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liubova , utilizator 14:40, 7 Septembrie 2017
Si cei de la ANFP ce v-au raspuns? Va trebui sa tineti cont de parerea acestora.
Teoretic, functionarul trebuie sa aiba un program de lucru stabilit de dvs. de comun acord, iar in timpul de lucru de la dvs. e clar ca nu poate aparea si la scoala. Ce face omul in liberele lui e strict treaba lui, la dvs. daca apare liber, poate sa apara ca a prestat la scoala linistit. Problema e sa nu se suprapuna programul, ca atunci e bai. Parerea imi apartine.
Desi a trecut o luna, nu avem nici un raspuns din partea ANFP-ului. Ieri am retrimis din nou speța la dânșii. Sperăm un răspuns cât mai urgent. Daca cineva ne mai poate ajuta cu un răspuns, mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public johnny1983 johnny1983 Buna ziua. As dori sa stiu daca un inspector, functionar public, angajat al unei primarii poate sa lucreze in invatamant in functia de profesor, cu norma ... (vezi toată discuția)
Chemat la serviciu in afara orelor de program antin antin ce act normativ se incalca in ceea ce priveste functionarul public prin faptul ca seful impune angajatiilor ca in timpul liber sa vina la diferite sedinte ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat la inchisoare cu suspendare ciancu ciancu Aş dori să mă lămuriţi asupra unui aspect: la institutia in care lucrez s-a primit din partea ANFP o adresa prin care se aducea la cunostinta noastra ... (vezi toată discuția)