avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... REVENIRE DIN CC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

REVENIRE DIN CC

Buna ziua,
am o salariata in urmatoarea situatie:
a nascut in 19.11.2015 si a solicitat CC pentru 1 an de zile.
pe parcurs a revenit si a solicitat prelungirea CC cu 1 an , deci exact 2 ani.
Acum imi spune ca vrea sa se intoarca cu 60 zile inainte la servici pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
Pentru cat a lipsit eu am angajat o alta persoana.
Firma este OBLIGATA sa o primeasca inainte de terminarea CC? Si de cand vine trebuie sa o tin 6 luni?, Ca asa convenisem verbal :ca vine in 19.11.2017 si eram obligata sa o tin 6 luni. Acum sunt obligata sa o primesc la munca atunci cand doreste ea sa intrerupa CC?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 16 August 2017
Legea nu prevede exact situatia aceasta , ci faptul ca are dreptul sa revina la terminarea CCC la locul de munca sau la un alt loc de munca echivalent.

Atentie la concediere : salariata doreste sa revina cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului . In acest caz, potrivit art.25 alin.2 lit.b din OUG 111/2010 pe durata platii stimulentului de insertie aveti interdictia de a o concedia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cic, stimulent Dana87G Dana87G Angajatorul, la revenire din concediul de crestere copil 2 ani, este obligat sa ma primeasca pe aceeasi functie timp de 6luni sau de 12luni cat primesc ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Inga Mihalache Inga Mihalache Buna ziua! Am cateva intrebari la care as vrea sa primesc raspuns, fiind pusa in situatia in care angajatorul mi-a dat de inteles ca nu are nevoie de mine dupa ... (vezi toată discuția)
Bună! soția întâmpină o situație și nu prea știe exact ... Cosmin F. Cosmin F. Bună! Soția întâmpină o situație și nu prea știe exact cum să o gestioneze. In urmă cu o lună a născut un copil,înainte de nașterea copilului era ... (vezi toată discuția)