avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit CAS CASS contract timp partial.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit CAS CASS contract timp partial.

Buna ziua.
Sotul meu are contract de munca cu 2 ore la firma care o administrez. El are si un pfa la norma de venit si plateste cas si cass. Este nevoie sa trecem la 8 ore la contractul partial? Unde ma pot interesa? Nici contabilul nu prea stie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 16 August 2017
Nu este obligatoriu sa modificati durata timpului de munca la 8 ore/zi,
Dar din luna septembrie pt august trebuie sa platim la 8 ore cass si cas? Sau ramane la 2 ore avand in vedere ca nu e singurul venit contractul cu timp partial.
Cate c.i.m. are ?
Doar 1, cel de 2 ore.
La pfa nu are contract.
Ce ma nelamureste este urmatoarea situatie:
e) realizează în cursul aceleiaşi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară.
Mai exact: baza de calcul de la pfa si c.i.m depaseste calculul la salariul minim brut pe tara.
Veniturile realizate in calitate de PFA nu intra in categoria veniturilor din salarii sau asimilate salariilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 cim si un part time= exceptie de la suprataxare part time sau nu? ClaudiaNV ClaudiaNV Buna ziua! Una dintre exceptiile suprataxaii contractelor part-time este: \"realizeaza in cursul aceleiasi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)
Munca part-time ionutz_macovei ionutz_macovei buna ziua! vreau sa va intreb, daca eu sunt medic rezident intr-un spital si mai lucrez part-time la o alta societate ,dar in alt domeniu,legea imi ... (vezi toată discuția)