avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1 CIM si un part time= exceptie de la suprataxare part ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1 CIM si un part time= exceptie de la suprataxare part time sau nu?

Buna ziua!
Una dintre exceptiile suprataxaii contractelor part-time este: "realizeaza in cursul aceleiasi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca, iar baza lunara de calcul cumulata aferenta acestora este cel putin egala cu salariul de baza minim brut pe tara"
Din acest paragraf, eu inteleg ca trebuie sa ai cel putin 2 CIM-uri (cu baza lunara de calcul cumulata aferenta cel putin egala cu salariul de baza minim brut pe tara) pentru a te incadra la aceasta exceptie.
Cu alte cuvinte, daca ai un singur CIM si un part time, indiferent daca baza de calcul cumulata a acestora (CIM+part time) depaseste minimumul brut pe tara, nu te mai incadrezi la exceptia de la supra taxare, corect?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ClaudiaNV , utilizator 14:38, 18 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ai un CIM cu norma inteagra si unul cu timp partial te incadrezi la exceptii.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cas cass contract timp partial. daisys daisys Buna ziua. Sotul meu are contract de munca cu 2 ore la firma care o administrez. El are si un pfa la norma de venit si plateste cas si cass. Este nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Declaratie pt alinierea la og 4/2017 anymaryh anymaryh Buna ziua, In cadrul firmei sunt salariati care au cim part-time, dar care sunt angajati si la alte firme cu cim de 8 ore. La firma unde sunt cu part-time, ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)