avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul devalizeaza terenul promis pentru vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul devalizeaza terenul promis pentru vanzare

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am platit avansul pentru o parcela de teren extravilan, categoria faneata, cu un numar de brazi seculari pe acesta.
Finalizarea cumpararii mai dureaza datorita procedurilor pentru extravilan, dar in acest timp proprietarul a inceput sa taie copacii.
Mentionez ca acesti copaci au fost un motiv principal pentru a cumpara acest teren, dar nu m-am asteptat la asa ceva si nici nu am scris in antecontract ceva legat de genul asta. Proprietarul sustine ca terenul e inca al lui si ca face ce vrea. Daca renunt la teren pierd valoarea avansului...
Cum pot sa il opresc?

Multumesc,
Constantin
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:52, 1 Septembrie 2017
Plangere? Chiar nu ati scris nimic?
Adica sa fac plangere la politie? Mi-e ca ma trezesc trimis la plimbare, nefiind inca proprietar pe teren. Nu ma pricep, de asta am si pus intrebarea aici. Are vreun suport legal pentru ceea ce face?
La politie, la mediu... Nu stiu daca siunde se incadreaza, asta depinde de teren, de numarul de arbori etc. Nu stiu de ce ii taie, daca sunt bolnavi sau daca are vreo justificare... Nu am cum sa va ajut, nu avem date suficiente, contactati un avocat local.
Multumesc,

Arborii nu erau bolnavi, erau sanatosi, nu erau marcati (am mai cautat pe net si am inteles ca trebuie aprobare de la Ocolul Silvic si insemnare pentru taiere, chiar daca nue fond forestier, iar momentan parerea mea este ca faptele intra si la inselaciune). Intre timp am mai discutat cu proprietarul, i-am spus ca ii fac plangere la politie pentru ca a taiat fara aprobare de la ocolul silvic si pentru inselaciune. A zis acum ca nu mai taie, dar daca se intampla din nou o sa fac direct plangere undeva.

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana mai taie sau nu, completati promisiunea aia cu un aditional.

Alte discuții în legătură

Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Cum pot salva pomii din curte? Andreiab Andreiab In curtea mea exista un nuc de 60 de ani si 2 brazi de 50 de ani, amplasati aproape de linia de hotar. Pe terenul vecin a fost construita o casa in 2013. ... (vezi toată discuția)