avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
mama a murit de cinci ani si doar acum se face succesiunea , ce se intampla daca nu ma prezint la notar ? pierd mostenirea ( cota parte ,pentru ca mai am o sora si traieste tatal)sau se inregistreaza partea mea tacit pe numele meu ?Mentionez ca tatal meu vrea sa-si cedeze partea nepotului din partea surorii iar eu nu sunt de acord.
Astept un raspuns si din partea freelis.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:55, 16 August 2017
Nu se întâmplă nimic. Pe cale notariala nu se poate dezbate. Însă ceilalți moștenitori se pot adresa oricand instanței, și atunci veti fi citat.
Tacit, nu vi se da nimic.
Tatal dvs nu poate ceda in favoarea nimanui, poate renunta la mostenire iar cota sa se va imparti intre urmatorii care vin la mostenire.
Buna seara,
1. Se poate dezbate succesiunea si fara dumneavoastra dar: fie se dezbate in instanta fie se dezbate la un notar daca trimiteti o imputernicire.
2. nu pierdeti nimic dar idealul este sa transmiteti catre notar sau instanta o notificare ca acceptati succesiunea.
3. dupa dezbaterea succesiunii tatal poate sa faca ce vrea cu partea lui.
multumesc de raspuns,daca nu trimit notificare la notar atunci se ajunge in instanta ?( ca sa inteleg mai bine }
se ajunge la judecata daca nu va prezentati la notar la dezbaterea pe cale notariaal a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici marybella7 marybella7 Buna,as dori sa va intreb ce pot sa fac in situatia urmatoare: tatal meu a decedat in anul 1991 si anul acesta a decedat bunica din partea tatalui. Bunicul ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu surprize Toma18 Toma18 Dupa decesul tatalui, in nov.2000, mostenitoarele legale erau sotia si cele 3 fiice ale lor. Masa succesorala : cota parte din casa parinteasca + cateva ... (vezi toată discuția)