Buna seara. Impreuna cu prietena mea am luat hotararea ca peste un timp sa achizitionam o garsoniera , finantarea acesteia fiind urmatoarea : 50 % ~ contributia mea cu banii cash
50 % - contributia prietenei mele sin care : 25 % -economiile ei iar restul de 25 % ne gandeam sa facem un credit pe numele ei.
Intentionam sa ne mutam impreuna in acea garsoniera dupa achizitionare. Intrebarile mele sunt :
1) in contract va aparea in calitate de viitori proprietari numele amandurora si cotele parte de finantare ?
2) se poate achizitiona garsoniera daca nu suntem casatoriti ?
3) ce sfaturi ne puteti da astfel incat sa fie bine pentru amandoi?
Tin sa mentionez ca este prima situatie de acest gen in care ma aflu si orice sfat mi -ar fi binevenit.
Multumesc anticipat! O seara frumoasa!
Buna seara,
1. da daca cereti asta notarului si se va consemna si cotra fiecaruia.
2. DA dar nu stiu daca este posibil prin programul prima casa.
3. Solicitati notarului sa consemneze TOATE dorintele dumneavoastra pentru orice situatia (ca ramaneti impreuna sau ca va despartiti inainte sau dupa casatorie).
VA DORESC CASA DE PIATRA, cu sau fara fituica roz (certificatul de cvasatorie) IMPREUNA!
Astfel de tranzactii au avantaje si dezavantaje pentru fiecare, asa incat ar fi bine sa va informati despre efectele actului inainte.
De exemplu, desi doar prietena dv. va avea credit, intregul imobil va avea ipoteca si probabil interdictie de instrainare, asa incat si partea dv. de proprietate va fi indisponibilizata...
Ar trebui sa aveti in vedere incheierea documentului si in functie de situatia viitoare, anume daca va veti casatori sau nu.
E greu sa va sfatuim asa, ar trebui sa stim exact ce venituri aveti, ce anume doriti fiecare, ce tip de credit luati etc.
Prima casa
utilizator_87
Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)