avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aminare termen apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Aminare termen apel

Buna dimineata,am un termen pe ziua de 05.09.2017,iar pe 04.09 sint programat la operatie.Va rog frumos sa-mi spuneti cum procedez sa amin termenul de judecata,pentru ca am auzit ca trebuie sa faci cerere si cu acte doveditoare sa le depui la instanta care te judeca.
Va rog mult sa ma indrumati ca nu stiu cum se procedeaza.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 08:16, 22 August 2017



Instanţa .....
Dosar nr. ...../...../.....
Completul .....
Termenul de judecată .....

Domnului Preşedinte al Judecătoriei ...../Tribunalului ...../Curţii de Apel



Subsemnatul (nume ....., prenume ....),personal, în calitate de parte ....., în dosarul nr. ...../...../....., în care părţi sunt (nume ....., prenume ....)
sau
Subscrisa (denumirea .....), prin reprezentant (nume ....., prenume .....) în calitate de parte ....., în dosarul nr. ...../...../....., în care părţi sunt (nume ....., prenume ....), formulăm


CERERE DE AMÂNARE PENTRU IMPOSIBILITATE DE PREZENTARE


prin care solicităm instanţei să amâne judecata şi să acorde un nou termen.


În fapt, arătăm că nu ne putem prezenta la termenul acordat întrucât …..


În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 13 alin. (2) din C. proc. civ.


În dovedire, depunem următoarele înscrisuri ..... .
Depunem prezenta cerere într-un singur exemplar.


Data, Semnătura ,





Daca nu aveti avocat angajat solicitati inscris amanarea si depuneti si dovada imposibilitatii.
Ar trebui sa se amane.
Daca aveti motive serioase, dovedite cu acte medicale,ar trebui sa se amane.Temeiul legal al amanarii judecatii ptr.lipsa de aparare este:art.222(1)NCPC,si nu art.13(2) NCPC cum gresit scrie patitul 61.
Va multumescv ptr.intirziere si raspuns, dar cred ca ar trebui sa-mi acorde aminare,deoarece interventia chirugicala nu sufera aminare.Trebuie sa ma operez pe vasele de singe ale picioarelor eu fiind si diabetic cu tratament insulinodependent plus atac cerebral acum o luna.
Cred ca sint suficiente motive pentru aminare.
Revin si va rog respectos sa ma ajutati sa inteleg situatia.Am citit ca daca fac cerere de aminare termen cererea se poate discuta numai daca actiunea a fost timbrata ,iar eu pina la aceasta data nu am primit nici o citatie sau o hirtie de la Tribunalul bucuresti prin care sa mi sa spuna ce am de platit.In aceasta situatie cum se procedeaza.?.Toate informatiile despre dosar le am de pe net.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns si va multumesc anticipat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea la primul termen de judecta! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Doresc sa stiu ce-i de facut in situatia in care nu ma pot prezenta la primul termen de judecata,in calitate de parat.Multumesc! (vezi toată discuția)
Amanare proces marius675 marius675 Buna ziua, Pentru un proces in alta localitate(la care sunt parat), pentru care am avocat aparator, dar prefer sa fiu si eu de fata cand se judeca, cum pot ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa Ristina Ristina Sunt in proces cu institutia mea - Fond, si mi s-a fixat procesul deja. Nu am primit citatie, la dosar nu exista decat documentele depuse de mine. Nu pot ... (vezi toată discuția)