avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calificare la locul de munca (programatori)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calificare la locul de munca (programatori)

Buna ziua,

Am citit ca fiecare firma poate organiza in interiorul firmei cursuri de calificare profesionala pentru salaritii proprii. Aceasta firma nefiind avizata ca fiind furnizor de formare profesionala poate oferi certificate valabile doar in cazul unitatii organizatoare de cursuri. Acest lucru inca e valabil. Si daca da, care sunt pasii necesari pentru organizarea unor astfel de cursuri?
Sunt interesata sa calific oameni din muncitori in programatori.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: EliaMih , utilizator 15:41, 17 August 2017
OG 129/2000
art. 21
....
(3) Angajatorii pot organiza programe de formare profesională pentru salariaţii proprii, în baza cărora eliberează certificate de absolvire recunoscute numai în cadrul unităţilor respective.

(4) Certificatele prevăzute la alin. (3) au recunoaştere naţională numai dacă angajatorii sunt autorizaţi ca furnizori de formare profesională.

[ link extern ]
Multumesc de raspuns.

Exista un certificat standart de absolvire pentru cursurile din interiorul companiilor?
Pentru asa ceva, cel mai bine este sa intrebati la Ministerul Muncii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala interna luminita29 luminita29 Buna ziua, Voi angaja un muncitor necalificat pe functia de manipulant marfuri. Ii voi face un contract de adaptare profesionala sau de calificare ... (vezi toată discuția)
Formarea profesionala a salariatilor prin cursuri organizate de angajator pintiliciuc maria pintiliciuc maria Am urmatoarea problema: doresc sa organizez doua cursuri de formare profesionala la locul de munca : unul pentru muncitorii necalificati - cursul este pentru ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala MARIKO9 MARIKO9 In temeiul art. 194 Cm, angajatorul este obligat sa asigure participarea la programe de formare profesionala, intrebarea mea este formarea se poate realiza si ... (vezi toată discuția)