avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor de deces

Buna ziua,
Am o matusa care nu mai are copii si sot in viata.Aceasta a fost sotia fratelui tatalui meu.Deci din certificate legale faptul ca avem grad de rudenie nu reiese.
Matusa doreste ca ajutorul de deces sa-l pot ridica eu pentru a-i face inmormantarea in cazul decesului.
Va rog, sa ma ajutati comunicandu-ne ce demersuri trebuie sa facem de acum pentru ca eu sa am acest drept.
in baza subpunctului 2. si anume", acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original şi copie);
Deci ar trebui sa mergem de acum la notar si sa alegem una din variantele tutore, curator, mandatar ??? sau exista o varianta mai simpla???
Multumesc, cu stima
Simona D
Cel mai recent răspuns: _simo_ , utilizator 23:04, 17 August 2017
Puteti merge impreuna cu matusa si da o declaratie in fata unui notar.
Multumesc!
O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat deces - probleme la starea civila grunwald grunwald Buna ziua, Am de scos un certificat de deces pe numele fratelui. El are un copil rezultat dintr-o relatie cu o femeie cu care n-a fost niciodata insurat. La ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.mi-a decedat sotia de covid eu fiind pensionar ,beneficiez ... rodoef rodoef buna ziua.mi-a decedat sotia de covid eu fiind pensionar ,beneficiez ceva de ajutor ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare gabrielasv gabrielasv Tatal meu a decedat cu 10 zile in urma, Nu era pensionar. Mama mea este beneficiara unei pensii pentru personae cu handicap. Doresc sa stiu daca poate obtine ... (vezi toată discuția)