avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda acasa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda acasa

Buna seara. Acum cateva zile am intrat intr-o depasire in afara localitatii, avand viteza maxima de 135km/h, din contrasens venind o masina de politie care m-a oprit. A venit domnul politist la mine la geam, nu s-a prezentat (eram 4 insi in masina, nu a auzit niciunul), dupa care mi-a spus ca imi va da amenda pentru viteza. Mi-a cerut sa ies din masina si in spatele masinii mi-a cerut sa ii dau permisul si buletinul, dupa care s-a dus la el la masina si s-a intors dupa 15-20 secunde. Cand a plecat spre masina l-am intrebat cum il cheama si mi-a spus un nume in timp ce era cu spatele la mine (lipsa de respect, nu am auzit si nici nu am retinut numele). S-a intors cu actele mele, mi-a cerut si talonul masinii, dupa care mi-a spus ca amenda va fi de 1350 lei si mi se va suspenda permisul pentru 3 luni. Nu am primit proces verbal, am primit permisul inapoi. Sunt sanse sa primesc acasa amenda? Se poate contesta cumva? Din ce am vazut pe net, nu se poate lua permisul pentru 3 luni daca nu am depasit cu 50km/h viteza, iar de amenzile de viteza, stiam ca nu se mai trimit acasa. Va multumesc.
Buna seara
Amenda vine acasa.
Aveti voie sa contestati P.V. de contraventie.

Si care sunt sansele de a anula sau cel putin diminua perioada de 3 luni? Nu mi s-a spus cu ce viteza m-a prins radarul, nu aveam oricum mai mult de 135km/h deci nu avea cum sa imi suspende 3 luni permisul. Stiu ca e si o marja de eroare de 4%
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai pe asta va veti baza plangerea. Solicitati ca proba sa trimita inregistrarea.
Dupa ce o vedeti veti vedea cat ati avut viteze si ce greseli ati facut. Dupa aceia va stabiliti strategia de aparare!
Am inteles. Multumesc frumos pentru ajutor.
Se poate mentiona in plangere si faptul ca domnul politist nu s-a prezentat?
Da dar nu va fi relevant! Veti gasi numele pe PV!
Invocati cauza Anghel versus Romania de la CEDO pentru modul cum este intocmit PV si dovezile data
Invocati lipsirea de posibilitatea de a va exprima obiectiunile in PV desi putea sa va intocmeasca inscrisul pe loc

Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda. Mihaita Ionut Mihaita Ionut Buna seara. Acum 2 seri am fost cica \" inregistrat \" de un domn politist cu viteza de 110 km in localitate. Eu bine, aveam maxim 92km/h. Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Proces verbal radar cu date insuficiente ContSters207277 ContSters207277 Buna ziua ! Am fost amendat pt. depasirea vitezei in localitate, respectiv 65/70 km/h. agentul care a intocmit pv nu s-a legitimat, nu avea nici insigna cu nr. ... (vezi toată discuția)