avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont de salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont de salariu

Bună seara! In luna februarie a acestui an mi s-a pus poprire pe contul de salariu ptr amenzi Ratb vechi și neplătite, suma de 2160 lei pe care o aveam deja în cont! Din acea lună și pînă în iunie deci 5 luni mi s-a oprit și din salariu în 5 rate lunare, aceeași sumă deci în total 4320 lei! În luna august cînd am fost la Direcția de taxe și impozite, să le spun că am plătit de două ori suma și că trebuie să dea dispoziție de deblocare a sumei poprite,mi s-a spus că nu le-a ajuns toată suma , decît vreo 730 lei reprezentînd ultimele două rate după cum știu eu! Și mă tot trimit la angajator să le aduc dovezi de virare a acelor bani către ei! Eu cred, așa cum le-am spus că e datoria lor să solicite de la angajator restul banilor, așa cum au știut să trimită poprirea! Ce pot face în acest caz, ca să-mi fie deblocată de către bancă a sumei poprite?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 18 August 2017
Nu este de datoria lor sa faca asa ceva, ci a dvs sa solicitati angajatorului sa faca dovada platii popririi dvs.

Dvs puteti face dovada ca doar vi s-a oprit banii din salariu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu anaf popa_stefan popa_stefan va rog cu un sfat la urmatoarea situatie: In anul 2010, luna iulie, am platit a amenda administrative in suma de 750 lei catre anaf.In luna nov.2011 anaf ... (vezi toată discuția)
Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Proprire cont bancar jeyml jeyml Buna ziua, Sotia are doua rate neplatite, acestea au fost executate silit si acuma are proprire pe contul bancar de la doi executori. Odata ce s-a ... (vezi toată discuția)