avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Durata maxima in care pot formula cererea pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Durata maxima in care pot formula cererea pentru pensia de urmas

Buna Ziua.

Va rog sa imi spuneti care este durata maxima in care pot formula cererea pensiei de urmas.
Adica daca Bunicul meu a murit anul trecut in Noiembrie, cand expira termenul in care eu mai pot trimite o cerere catre casa de pensii.
Eu stau cam departe de Orasul in care trebuie sa merg la casa de pensii de aceea va rog sa imi spuneti daca inca mai pot duce cererea acolo la ei sau este prea tarziu.

Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Grendizer , utilizator 20:01, 23 August 2017
Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege, se depune, începând cu data îndeplinirii condiţiilor, la casa teritorială de pensii, în a cărei rază domiciliază persoana.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs., ca nepot, nu puteţi beneficia de pensie de urmaş. Cei cărora Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice le permite să beneficieze de această categorie de pensie sunt soţia supravieţuitoare şi copiii, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de acest act normativ.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
eu sunt nepot dar eu sunt infiat de Bunicul vitreg adica al doilea sot al bunici. (primul a decedat demult)
Deci sunt infiat cu acte la tribunal, de cand aveam 5 ani, ii port numele si tot asa, deci ma consider de drept copilul lui prin adoptie, nu este asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de virsta-functionari publici eugeniamunteanu eugeniamunteanu in situatia pensionarii la limita de virsta-dosarul de pensionare intocmirea lui,este obligatia angajatorului sau a persoanei ce iese la pensie ?(functionar ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar pensionare in alt judet roxana alin roxana alin Buna ziua! as dori sa stiu daca o persoana poate sa-si depuna dosarul pt pensionare in alt judet decat cel care il are in buletinul de identitate? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie pentru limita de varsta playerone2006 playerone2006 buna ziua , va rog sa-mi spuneti cand poate o persoana (barbat ) sa depuna dosarul de pensie la limita de varsta fiind nascut in 16.02.1949 .multumesc. (vezi toată discuția)