Va rog sa imi spuneti care este durata maxima in care pot formula cererea pensiei de urmas.
Adica daca Bunicul meu a murit anul trecut in Noiembrie, cand expira termenul in care eu mai pot trimite o cerere catre casa de pensii.
Eu stau cam departe de Orasul in care trebuie sa merg la casa de pensii de aceea va rog sa imi spuneti daca inca mai pot duce cererea acolo la ei sau este prea tarziu.
Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege, se depune, începând cu data îndeplinirii condiţiilor, la casa teritorială de pensii, în a cărei rază domiciliază persoana.
Dvs., ca nepot, nu puteţi beneficia de pensie de urmaş. Cei cărora Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice le permite să beneficieze de această categorie de pensie sunt soţia supravieţuitoare şi copiii, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de acest act normativ.
eu sunt nepot dar eu sunt infiat de Bunicul vitreg adica al doilea sot al bunici. (primul a decedat demult)
Deci sunt infiat cu acte la tribunal, de cand aveam 5 ani, ii port numele si tot asa, deci ma consider de drept copilul lui prin adoptie, nu este asa?