avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O intrebare - Costul nasterii, abonat CNAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O intrebare - Costul nasterii, abonat CNAS

Buna ziua,
*1 iunie: sotia s-a angajat cu contract de colaborare
*6 iulie: a nascut; 9 iulie - am platit nasterea la privat (ni s-a cerut bani mai multi, ca si cum n-ar fi fost asigurata public, dar momentan am platit mai putin, ramanand sa rezolvam situatia dupa)
*15 iulie: s-a virat prima datorie CAS de pe contract, normal, ptr iunie
*dupa 15 iulie: a aparut si pe siteul CNAS ca sotia e asigurata in sistemul public
*11 august: plata CAS pe iulie (luna nasterii)
Intrebare:
Exista vreo lege (sau regula CNAS) care spune ca daca in termen de 72 de ore nu i-am contactat ptr a rezolva situatia (deci pana la 12 iulie), trebuie sa platim 3000 de lei suplimentar ptr nastere?? - asta ne spun acum cei de la privat, desi le-am trimis dovezi (adeverinte) cu aspectele de mai sus, si incearca sa ne taxeze.
Totusi sotia era asigurata in momentul nasterii, chiar daca plata contributiei si deci actualizarea siteului s-au facut retroactiv (dar nu e cazul ptr toti angajatii?)

Multumesc,
Valentin I.

Alte discuții în legătură

Probleme plata nastere de la cnas valentinili valentinili Buna ziua. Am urmatoarea situatie: sotia este cetatean kazah, cu permis de sedere ca membru de familie. A lucrat cu contract de 2 ore / zi pana prin luna ... (vezi toată discuția)
Anunț cnas pe care nu reușesc sa îl înțeleg. Madalkna Madalkna Anunț CNAS pe care nu reușesc sa îl înțeleg... Bună seara! Va rog mult sa îmi clarificați dacă se poate următoarele nemaluriri. Pe site-ul CNAS este ... (vezi toată discuția)
Plata cass margica_1963 margica_1963 Buna ziua. In ianuarie 2015 am ıncheiat un contract de asigurare de sanatate FACULTATIV cu Casa de Sanatate teritoriala şi am platit la Trezorerie o suma ... (vezi toată discuția)