avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere major

Noul Cod Civil specifica doar atat: "Minorul devenit major are dreptul la pensie de intretinere daca se afla in continuarea studiilor." In vechiul Cod Civil cred, se specifica: "Majorul are dreptul la pensie de intretinere daca se afla in continuarea studiilor la o forma de invatamant cu frecventa, care, nu ii permite sa lucreze datorita programului zilnic de scoala, deci nu poate sa lucreze si sa realizeze venituri, deci se afla intr-o reala nevoie..."
Intrebare: ce drepturi la pensie de intretinere are majorul care este inscris la un liceu privat din sua, deci fara frecventa, timpul si conditia fizica ii permit sa lucreze, deoarece sta acasa si trimite cate un referat pe semestru pe e-mail si e promovat...dar prefera sa vagabondeze noptile sa bea si fumeze in continuare, sa doarma apoi pana la 15, sa mearga la sala de fitness apoi, sa traga de fiare ptr.conditia fizica, in loc sa mearga la serviciu si sa dea cateva lamuriri la tel. la un call center, sa aranjeze marfa in raft la un mall sau sa fie casier, chelner sau orice altceva...Mentionez faptul ca a repetat de 2x clasa a x-a nefinalizand nici acest an, a lipsit cu lunile, a avut sute de absente nemotivate pe langa sutele motivate de mine sau mama lui pe la medici, deci e genul lichea...E normal sa mai ceara si primeasca pensie de intretinere in atare conditii?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
nelutumicutu, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 17:24, 18 August 2017
plata pensiei e conditionata de cursuri liceale sau postliceale la zi. Cel putin in Ro. In us...nu stiu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere+angajare alexandraerikas alexandraerikas Buna ziua ! Am 20 de ani, studiez o facultate acreditate si primesc pensie de intretinere de 450 de lei. Programul de la facultate imi permite sa lucrez ... (vezi toată discuția)