avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Utilizare autoturism din proprietatea firmei de catre ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Utilizare autoturism din proprietatea firmei de catre un asociat

Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt asociat cu 20% intr-o firma alaturi de alt asociat (asociatul majoritar care este si administrator si detine o cota de 80%).
Societatea comerciala are in momentul de fata 1 angajat (asociatul majoritar) cu perspective a inca unui angajat cu norma partiala, iar eu nu sunt angajat in aceasta societate.

Detinem 2 autoturisme in proprietatea firmei, dintre care unul il utilizez eu in interesul firmei pentru vizite si negocieri la potentiali clienti, deplasarile fiind nominate prin foie de parcurs si ordin de deplasare aprobat de administrator, chiar daca eu nu sunt angajat al firmei ci doar asociat
-Este vreo problema legala in acest caz?
-Daca DA care sunt solutiile pentru a fi in legalitate?

Va multumesc,
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 19 August 2017
Cel mai bine ar fi fost daca erati salariat in firma. Dar, din cate stiu eu ( cazuri similare, identice ) nu se incalca nici-o lege daca un asociat foloseste, in interesul firmei, bunurile acesteia.
Cititi si acest articol:
Folosirea maşinii şi locuinţei de serviciu de către salariaţi: Ce trebuie să ştii? www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare autoturism din proprietatea firmei de catre un asociat grobu grobu Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt asociat cu 20% intr-o firma alaturi de alt asociat (asociatul majoritar care este si administrator detine o ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)
Cum imi deduc vacanta ? Florin111 Florin111 Mentionez ca sunt administrator nesalarizat al propriei firme.As dori sa plec in vacanta la mare .As vrea ca macar o parte din cheltuieli- masa,cazare,etc sa ... (vezi toată discuția)