avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia foarte mica
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia foarte mica

Buna ziua,
Revenind din nou in domeniul pensiilor mici...Cum se poate ca o pensie actuala sa fie marita.
Mentionez ca domiciliul nu este in Romania dar cu toate ca cetateanul roman primeste pensie de ceva ani, este foarte ciudat ca suma primita este foarte mica.
Pe deasupra , nici un defasurator annual sau trimestrial nu a fost primit de mai bine de 7 ani . Nu mai incape nici vorba de Taloanele de Pensie...care au fost trimise numai pe primele 3 luni de la data pensionarii.....Oare se ascunde ceva illegal???
Am citit tot felul de articole despre Pensie, am trimis scrisori catre CNPAS la care am primit raspunsuri fel de fel, bineinteles evitind intrebarile mele,etc.
Situ ca odata calculata pensia ai dreptul la numai citeva saptamini de Obiectat...dar unde sint majorarile anuale, ale inflatiei,etc??? Neavind nimic la dosar decit o foaie cu decizia care a fost calculata pensia acum.....ani de zile nu cred ca se poate sa te bazezi numai pe asa ceva....Modificari sint mereu si ar trebui zic eu sa fie undeva recalculate si pensile...mai ales cele mici...luind in considerare si drepturile Omului Incalcate de atita timp...
Oare cineva are raspuns la intrebarile mele de mai sus?
Cu multumirile de rigoare....astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Lukeskywalker , utilizator 14:44, 22 Octombrie 2021
Cereti o recalculare la Casa de Pensii de pe teritoriul judetului unde ati avut domiciliul.
Georgeuk a scris:

Cereti o recalculare la Casa de Pensii de pe teritoriul judetului unde ati avut domiciliul.

Buna ziua,

Va multumesc si voi trimite o scrisoare la CNPAS.
Voi reveni cu raspunsul lor.
O zi buna
...Nici acum nu s-a rezolvat la Casa Pensiilor...au trimis fel de fel de calcule dar reiese ca ei au dreptate.....
Descarcati cererea de mai jos(descarca cerere).
[ link extern ]
O completati cu toate datele cerute de ea.
Ii faceti o poza cu telefonul si o trimiteti pe adresa de email a casei locale de pensii de care apartineti.
Cand vor veni toate documentele va veti lamuri despre ce este vorba.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
Carp Mircea, utilizator
Buna ziua,
Va multumesc.
Am reusit ca la inceputul anului 2020 sa imi trimita un desfasurator dar de atunci iar nu a mai venit nimic chiar daca am cerut sa-mi trimita in fiecare an cite unul sa vad daca pensia a fost majorata si de cind....
Deocamdata nici vorba de asa ceva.
O am si pe mama acum in tara la un camin de batrini privat in virsta de 98 de ani si dupa 4-5 luni de zile Casa Pensiilor abia a trimis pensia la Camin dupa multe telefoane, email-uri in zadar.
Cind am vazut ce nu se vrea sa se faca plata pensiei am apelat Politiei dupa care in citeva zile totul s-a rezolvat multumita lor.
Deci, ceva s-a intimplat intrucit si eu si mama am avut probleme si asta se datoreaza Sefei Casa Pensie plati...stiind numele meu....dar asta se poate rezolva usor....
Oricum va multumesc tare mult,
O zi buna si voi incerca sa expun toate problemele si demersurile facut de a le rezolva cit mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de viata; taloane; plata pensiei Pensionara tinara Pensionara tinara Buna seara, Este posibil ca certificatul de Viata din cadrul pensionarii mele in urma cu mai bine de 1 an parafat si stampilat de ambasada Romana sa fie ... (vezi toată discuția)
Legea 215/2019 rezolva modificarea tipului de pensie Ion. D. Ion. D. buna ziua,sunt pensionar anticipat partial din iunie 2019.in noi. 2020 am fost la casa de pensii sa depun cere si documente ptr recalcularea pensiei in baza ... (vezi toată discuția)
Bună seara.as dori, va rog, sa primesc un răspuns la o întrebare ... Iorga Niculai Iorga Niculai Bună seara.As dorii,va rog sa primesc un răspuns la o întrebare în domeniul juridic.Am primit o notificare de la casa teritorială de pensii de care ... (vezi toată discuția)