Cand a fost stabilita suma de 8019 lei si prin ce act?
Bună seara.As dorii,va rog sa primesc un răspuns la o întrebare în domeniul juridic.Am primit o notificare de la casa teritorială de pensii de care aparțin în urma unei solicitări a mea, ptr recalcularea pensiei,prin care am fost anunțat că voi primii drepturile restante ale pensiei mele în cuantum de 8019 lei ptr perioada 1.04.2020-28.02.2023 în luna martie 2023,o dată cu primirea drepturilor lunare de pensie.Nu am primit nimic în această lună.Mentionez că cererea mea ptr recalculare a fost înregistrată pe data de 13.01.2023.Sa înțeleg că cei de la casa de pensii teritorială vor să aștepte termenul de prescripție de 3 ani că să anuleze această datorie pe care o au față de mine?!Am sunat la această casă de pensii ptr a întreba ce se întâmplă și mi-au răspuns verbal doar că îmi vor vira banii in luna următoare(cînd se împlinesc 3 ani presupun că să anuleze datoria),dar de data aceasta nu mai mi-au trimis nici o notificare prealabila scrisă drept dovadă.Va rog să îmi dați un sfat în situația descrisă cît mai urgent posibil puteți?Ce aș mai putea face eu?? Să îmi angajez un avocat?? Mulțumesc anticipat ptr eventuale soluții de rezolvare.D-le consilier dacă doriți să vedeți documentele,unde le-aș putea trimite în privat? Mulțumesc
Veți primi în aprilie 2023 pensia majorată și restanțele de 8295 lei.Nu vă puneți problema termenului general de prescripție de 3 ani.Daca vreți trimiteți la mine in privat Decizia de recalculare.Bună seara.Va mulțumesc d-le Carp Mircea ptr răspuns și sugestie.Voi ține cont de sfaturile dvs și sper că problema să se rezolve pe cale amiabilă,ptr a nu fii nevoit să apelez în instanță.Mai mult decât atât, astăzi 14.03.2023 am depus o cerere la Casa Locală de Pensii prin care solicit primirea prin poștă în format fizic a documentului cu pricina(decizia de recalculare, în care să se precizeze clar suma restantă,precum și cuantumul pensiei in urma recalculării) și care să aibă semnătura șefului Casei Locale de Pensii și ștampila locației.In urma depunerii acestei cereri scrise,în care am precizat toate amănuntele descrise și aici,am primit un bon de ordine cu dată și nr.de înregistrare.
~ final discuție ~