Ce parare aveti despre retinerea regizorului de filme Roman Polanski in Elvetia pentru ca a violat o fetita de 13 ani , urmand sa fie predat autoritatilor americane pentru a-si executa pedeapsa ?
Este socant, intr-adevar , neasteptat. Insa o retinere nu presupune neaparat vinovatia sa. Si in plus, de acum 30 de ani oare nu o fi intervenit prescriptia? cine stie ce scrie la ei in lege. In fine..eu una cred ca va fi achitat. Mai ales ca are 76 de ani . Ma gandesc ca exista unele similitudini in legislatia penala si altor state , cu legislatia noastra.
Este socant, intr-adevar , neasteptat. Insa o retinere nu presupune neaparat vinovatia sa. Si in plus, de acum 30 de ani oare nu o fi intervenit prescriptia? cine stie ce scrie la ei in lege. In fine..eu una cred ca va fi achitat. Mai ales ca are 76 de ani . Ma gandesc ca exista unele similitudini in legislatia penala si altor state , cu legislatia noastra.
O retinere nu presupune neaparat vinovatia sa . Retinerea poate nu , dar recunosterea da . In anul 1978 a fost arestat la Los Angeles cu invinuirea ca a violat o fetita de 13 ani .A recunoscut fapta ,actul a avut loc in vila lui Jack Nicolson , unde Polanski a imbatat-o ,dand si droguri victimei sale . Inainte de pronuntarea instantei Polanski a fugit din tara in Franta . Faptul , ca ar fi achitat numai pentru faptul , ca are 76 de ani , ar fi profund subiectivism .
Nu neaparat datorita varstei , cat datorita interventiei prescriptiei, asa cum presupun, exista si in legislatia lor aceastai instutie...insa poate are termene enorme, nu stiu, sau poate ca legislatia nu prevede .
Parera mea e ca va fi achitat...asta poate si datorita varstei inaintate pe care o are...nu cunoc legislatia penala amercana,insa pentru o fapta de acum 30 de ani...nu ar fi cam tarziu pentru pedeapsa???;)