Buna ziua! Va rog daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare ,o persoana aflata in arest de 50 de zile,in situatia de camera preliminara si la care nu i sa prezentat inca rechizitoriul cine trebuie sa faca demersurile pentru ai fi prezentat detinutului? Avocatul? Multumesc
Am verificat, intr-adevar dosarul se afla in procedura de camera preliminara, numarul de dosar este cel cu a1 la sfarsit
Avand in vedere ca inculpatul se afla in stare de arest preventiv, conf. dispozitiilor c.p.p.copia certificată a rechizitoriului se comunică la locul de deţinere.
De la comunicare curge termenul pentru formularea cererilor si exceptiilor.
Avocatul ales poate sa mearga la instanta si sa verifice de ce nu s-a comunicat rechizitoriul inculpatului.
Poate si avocatul ales sa solicite sa i se comunice rechizitoriul, de altfel, in vederea pregatirii apararii, avocatul ales poate sa solicite sa fotocopieze tot dosarul.
Va multumesc foarte mult ,insfarsit m-am lamurit , deci eu va trebui sa rog avocatul sa inainteze o cerere pentru a i se prezenta rechizitoriul detinutului? .chiar stiti sa vb si sa da-ti explicatii corecte.va multumesc din suflet.