Art.1095 NCC-(1)"Dreptul la actiunea in reductiune a liberalitatilor excesive se prescrie in termen de 3 ani de la data deschiderii mostenirii sau, dupa caz,de la data la care mostenitorii rezervatari au pierdut posesia bunurilor care formeaza obiectul liberalitatilor.
(2) In cazul liberalitatilor excesive a caror existenta nu a fost cunoscuta de mostenitorii rezervatari,termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand au cunoscut existenta acestora si caracterul excesiv.
(3)Exceptia de reductiune este imprescriptibila extinctiv."
Din cauza neesperiente nu a fost folosit inca asa numit TESTAMENTUL..Motivul era ramas ,.,Anti contract de vanzare cumparare si acte de asa numit chitanta de mana..Chiar ca scrie in Tetament ca cele 3 fete al meu sa inteleaga ca am facut testament pentru alt persoana.,.A fost lasat sa faca ficele succesiune dar despre ce vorbesc cred ca nici nu stiu ficele defunctului..Dar Testamentul facut la notar este 10 ani.,.Dar nu scrie valabilitatea cand espira.
Testament
Criys
Am tot citit articolele depsre testament insa nu am gasit ceva clar scris. Cand se citeste un testament la notar si se fac inscrisurile pentru cota fiecarui ... (vezi toată discuția)
Donatie proprietate
Monyduma
Buna ziua.As dori sa va intreb daca se poate ceva, socrii mei au donat casa fiului lor acum 5 ani.Socrul a decedat acum 4 luni, numai ca acum fetele lor , ca ... (vezi toată discuția)