avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit PayPal/Payoneer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit PayPal/Payoneer

Buna ziua, as vrea sa stiu de unde as putea sa incep o cercetare cu privire la impozitarea venitului provenit prin intermediul PayPal/Payoneer. De ce intreb, pentru ca urmeaza sa incep un job la o firma din Statele Unite ce va trimite salariul lunar pe unul dintre PayPal sau Payoneer si din ce am inteles, ei nu sunt responsabili pentru a plati nici impozitele nici asigurarile de care am nevoie, asa incat eu trebuie sa ma ocup de toate astea.
Inca nu stiu de unde sa incep sa citesc si as vrea, daca se poate, sa imi oferiti niste indrumari, ce sa fac, unde sa merg, cine ar putea sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: OutSider03 , utilizator 13:10, 13 Iulie 2020
Trebuie sa aveti o modalitate de exercitare a profesiei: PFA, SRL, etc.
Din pacate nu este asa simplu. Ca sa detaliez putin problema din punct de vedere al unei firme, sa zicem SRL.
Iti deschizi un cont de business pe Payoneer.com folosind detaliile firmei, iti legi contul de Payoneer la contul de lei al firmei (Payoneer pentru Ro suporta doar cont in RON).
Dupa ce iti sunt virati euro/lire/usd in cont, va trebui sa ii transferi in contul firmei.
Problema este ca in Extrasul bancar nu apare nici o referinta legata de platitor (cel de pe factura emisa). Asta deoarece platitorul final este de fapt propriul tau cont de Payoneer.
Intrebarea pentru domunul contabil este urmatoarea, cum se justifica in contabilitate faptul ca o factura emisa catre clientul X este achitata de catre clientul Y, Payoneer in cazul de fata?
Stiu ca e cam tarziu, dar nu exista un extras de cont/ tranzactii in payoneer? cu acesta ai putea justifica sumele primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Contabilitate freelancing ContSters426943 ContSters426943 Buna seara, Ma puteti ajuta si pe mine cineva cu un raspuns ? Doresc sa lucrez ca freelancer pe site-uri gen Upwork, Freelancer etc.. , o sa ma inregistrez ... (vezi toată discuția)