Buna ziua, as vrea sa stiu de unde as putea sa incep o cercetare cu privire la impozitarea venitului provenit prin intermediul PayPal/Payoneer. De ce intreb, pentru ca urmeaza sa incep un job la o firma din Statele Unite ce va trimite salariul lunar pe unul dintre PayPal sau Payoneer si din ce am inteles, ei nu sunt responsabili pentru a plati nici impozitele nici asigurarile de care am nevoie, asa incat eu trebuie sa ma ocup de toate astea.
Inca nu stiu de unde sa incep sa citesc si as vrea, daca se poate, sa imi oferiti niste indrumari, ce sa fac, unde sa merg, cine ar putea sa ma ajute.
Din pacate nu este asa simplu. Ca sa detaliez putin problema din punct de vedere al unei firme, sa zicem SRL.
Iti deschizi un cont de business pe Payoneer.com folosind detaliile firmei, iti legi contul de Payoneer la contul de lei al firmei (Payoneer pentru Ro suporta doar cont in RON).
Dupa ce iti sunt virati euro/lire/usd in cont, va trebui sa ii transferi in contul firmei.
Problema este ca in Extrasul bancar nu apare nici o referinta legata de platitor (cel de pe factura emisa). Asta deoarece platitorul final este de fapt propriul tau cont de Payoneer.
Intrebarea pentru domunul contabil este urmatoarea, cum se justifica in contabilitate faptul ca o factura emisa catre clientul X este achitata de catre clientul Y, Payoneer in cazul de fata?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.