avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respectarea grilei de salarizare a asistentului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respectarea grilei de salarizare a asistentului medical

Buna ziua! Am castigat un concurs ca asistent medical generalist, la un spital din Bucuresti. Cand am fost solicitata sa semnez contractul, salariul de baza brut specificat era de 2058 lei, corespunzator studiilor PL, pe care eu nu le-am efectuat, eu fiind absolventa a UMF Carol Davila Bucuresti. Mi s-a spus ca nu se poate sa mi se realizeze altfel incadrarea, decat cu PL, deoarece asa s-a scos postul la concurs, cu toate ca dosarul meu cuprinzand diploma de licenta si suplimentul la diploma, a fost admis la selectia dosarelor. Am rugamintea sa ma sfatuiti in aceasta privinta. Este legal sa semnez contractul, acceptand incadrarea pentru studii pe care eu nu le-am efectuat? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
MihaelaViorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 20 August 2017
Incadrarea se face potrivit postului pe care ati candidat , chiar daca aveti studii de licenta.
Totusi, la alte trei spitale de stat unde am mai depus dosarul, acesta a fost respins, invocandu-se motivul ca este ilegal sa fiu incadrata cu studii PL, pe care nu le-am efectuat.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
MihaelaViorica, utilizator
Probabil cei unde v-au admis dosarul, au considerat ca puteti fi acceptata cu studii superioare.
Deci, sa inteleg ca este legal sa fiu incadrata si remunerata pentru studii pe care nu le-am efectuat si de asemenea, sa nu mi se accepte participarea la concursuri pentru aceeasi profesie, dar cu studii PL, asa cum se intampla in cele mai multe spitale de stat, datorita grilei de salarizare mai scazute.
Dar exista vreun mod in care sa fiu incadrata cu studii superioare pentru acest post? Se poate transforma acesta?
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
MihaelaViorica, utilizator
Se poate transforma acel post, in conditiile prevazute de legislatia in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale asistent medical cu studii superioare silvia90 silvia90 Buna ziua. Sunt asistent medical generalist cu grad principal intr-un Bloc Operator. Am promovat Examenul de Licenţă la Universitatea „Carol ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , vă rog să-mi spuneți dacă pot să vă adresez ... Neliart Neliart Bună ziua , vă rog să-mi spuneți dacă pot să vă adresez o întrebare legată de încadrarea salarială?! Sunt asistentă medicală cu postliceală ... (vezi toată discuția)
Este luata in considerare diploma? Miki_C Miki_C Diploma de licenta in psihologie este luata in considerare ca fiind de ajutor sau are vreun efect la marirea de salariu la un asistent medical generalist? Se ... (vezi toată discuția)