avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert tehnic judiciar protectia muncii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert tehnic judiciar protectia muncii

Buna ziua,
Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a deveni expert judiciar protectia muncii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:57, 6 Aprilie 2021
Cititi Ordonanta nr. 2/2000 (din 21/01/2000) privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara
Publicat in M.O., Partea I nr. 26 din 25/01/2000
Actul a intrat in vigoare la data de 25 ianuarie 2000
In primul rand trebuie sa aveti experienta profesionala in domeniu (de preferat ca sef intr-un serviciu intern/ extern de prevenire si protectie sau ca inspector in cadrul ITM/ Inspectia muncii, etc.), sa fi practicat activitatea de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca in cadrul unor firme mari, sa fiti obligatoriu absolvent de facultate intr-un domeniu tehnic (sa detineti diploma de inginer/ master/ doctorat) sau sa detineti un masterat/ un doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Procedura de obtinere a autorizatiei este cea mentionata in OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare.
Multumesc.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Daca intrunesc conditiile, unde ar trebui sa ma interesez, sa-mi depun actele in vedere efectuarii acestui curs.
Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune un dosar la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunalul din judetul dvs. (BLETJ) sau direct la Biroul central pentru expertize tehnice judiciare (BCETJ) din cadrul MJ.
Este bine sa urmariti anunturile facute de MJ pentru organizarea de cursuri de perfectionare, respectiv pentru organizarea de examen pentru expert tehnic judiciar sau interviu pentru specialist tehnic judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa solicit ca eu sa fiu expert consilier?? aidu aidu Trebuie ca neaparat expertii consilieri sa fie autorizati... sau pot fi orice personalitati din domeniu?? art 330 alin (5) C.pr.civ. La efectuarea ... (vezi toată discuția)
Interviu pentru acordarea calitatii de expert tehnic judiciar Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu In luna iunie anul curent se va organiza o sesiune de interviuri pentru atribuirea calitatii de expert tehnic judiciar. In comunicatul Ministerului Justitiei ... (vezi toată discuția)
Atributiile biroului central pentru expertize tehnice judiciare S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. Printre atributiile acestui Birou se numara si aceea de a actualiza anual lista expertilor tehnici judiciari. Stie cineva daca exista si un termen limita? Sau ... (vezi toată discuția)