avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Atributii referent ITL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Atributii referent ITL

Sunt referent superior III (ITL)la o primarie de oras( cca 7000 loc). Din 01/10/2008 sunt functionar public. Am absolvit anul acesta in spec administratie publica SSD. Care este incadrarea de care pot bebeficia in momentul transformarii postului si daca pana la aprobarea transformarii pot beneficia de alte drepturi avand in vedere munca pe care o depun.Povestea este ca acum 5 ani cand m-am angajat(casier) din 5 posturi normate au fost ocupate 4 (un inspector, un referent,doi casieri). In momentul de fata am ramas 2 referenti si un casier si facem absolut tot debitare,colectare,teren,executare silita un fel de 2 in 1 :stunned: este foarte solicitant psihic. Avand in vedere ca in momentul de fata cumulam 3 persoane 5 posturi, inclusiv atributiile ce au revenit pana nu demult inspectorului,referindu-ma strict la persoana mea as vrea sa stiu daca am vreun drept suplimentar pentru atributiile suplimentare (inclusiv executare silita). Din cate am citit in legea 188/1999 consolidata se specifica faptul ca personalul care are activitate de colectare creante bugetare au prerogative de putere publica. Ce inseamna acest lucru in sensul drepturi/sporuri etc. Atributiile de executare silita, inspectie fiscala,etc implica ceva sporuri suplimentare? Mentionez ca in momentul de fata salariul net este de 1044 lei. Obligatiile pe care le avem se maresc drepturile se micsoreaza. De 2 luni nu mai primim nici cei 380 de lei drepturi speciale. Va multumesc!:hammer:
Cel mai recent răspuns: Allynia , utilizator 23:58, 12 Octombrie 2009
Conform O.G. nr. 9/2008, pentru referent superior 3 salariul de incadrare este de 803 lei.
Asadar deja beneficiati de anumite sporuri, din moment ce salariul net este de 1044 lei.
Studiile superioare de scurta durata pot duce la incadrarea dvs ca referent de specialitate.
ANFP nu da insa avizul de legalitate pentru transformarea postului in situatia in care facultatea absolvita nu corespunde cu atributile postului. Adica pentru atributii in domeniul impozitelor si taxelor locale ar trebui studii economice.
Prerogative de putere publica se refera la faptul ca actele emise de autoritatile administratiei publice se bucura de executare directa, din oficiu, cu posibilitatea, la nevoie, de a lua masuri administrative, de constrangere, cu caracter preventiv, sanctionator sau de executare silita.
Adica notele de constatare ale debitelor emise de voi sunt titluri executorii (fara sa mai fie nevoie de interventia instantei de judecata), iar tot voi puteti realiza procedura executarii silite (fara mijlocirea executorului judecatoresc).
Legea nu prevede sporuri pentru prerogative de putere publica.B-)
multumesc!
as dorii sa stiu unde se stipuleaza faptul ca pentru ITL ar trebui studii economice?
avand in vedere ca mare parte din munca presupune sa ma ingrop in legi,decrete,ordonante,hotarari,drept fical,drept civil..bla,bla!Intrebarea era de ce avand atributii de inspector ,adica daca pot sa ma exprim asa..daca am obligatii nu pot avea si drepturi?Totul este minunat cand se cere...de dat e foarte greu! A fost foarte normal sa mi se puna in spate munca inspectorului fara sa se umble la salar..a pardon..am primit salar de merit#-o
stiu ca prerogativul de putere publica se refera printre altele la colectarea creantelor care stiu foarte bine ce reprezinta pentru ca asta muncesc..si chiar muncesc( si nu sunt ironica)...nu am stiut daca exista si vreun "beneficiu"..pt ca bineinteles nu se primesc stimulente..:D.sporuri la salar am ,adevarat 15% merit=D>20% vechime .-,10% pt functionari plus 25%cele casigate in instanta!.. multe..stau sa ma intreb..fara ele...ce minunat ar fi#-o!!!!E chiar un salar pe cinste 1.044 lei.. Sa muncim..dar sa avem sa nu murim:))..Multumesc pentru amabilitate:stunned:
Allynia a scris:

Din cate am citit in legea 188/1999 consolidata se specifica faptul ca personalul care are activitate de colectare creante bugetare au prerogative de putere publica. Ce inseamna acest lucru in sensul drepturi/sporuri etc.

Trebuie sa va raspund, mi-ati devenit draga. :) "Prerogative de putere publica"= 0 lei si, din cand in cand, felicitari.
In ministerele care se respecta, si vorbesc despre Finante, cei care au atributii de executare silita primesc cel mai mare procent din fondul de stimulente.

Mi-a mai placut ceva:
Totul este minunat cand se cere...de dat e foarte greu!

Trebuie sa va obisnuiti (numai daca vreti!) cu ideea ca intr-o institutie trebuie sa dati. Daca va simtiti bine cand oferiti, acolo trebuie sa lucrati. Daca nu, locul dvs. este intr-o firma.
Sa nu intelegeti ca nu trebuie, atunci cand unii intrec masura, sa nu le amintiti despre drepturile pe care le aveti. Dar, nu ma refer la drepturi de natura materiala.
Succes, indiferent ce veti face in viitor!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
multumesc ..sunt onorata!:">
..trebuie sa recunosc sunt foarte revoltata si socata de ceea ce se intampla in tara asta! Din pacate imi place ceea ce fac, din pacate vad prea multa nedreptate in jurul meu,din pacate vad prea multe capete plecate,din pacate nu pot sa stau in banca mea umila ..prea multi 'din pacate"!
..cel mai greu este ca nu ma pot lupta cu morile de vant..:((.. imi doresc o lume mai buna pentru copilul meu ca toata lumea de altfel.. dar cu atata atitudine "inchinata" in tara nu cred ca se va intampla!
..am sperat ca poate nu sunt eu capabila sa interpretez legile..si ca totusi.. dar se pare ca.. nu este asa:">!!!
probabil pe viitor voi fi nevoita sa caut un alt loc de munca.. pt ca mi-e sila in cel mai adevarat sens al cuvantului..
Succes in activitate d-na Gabriela Pintea!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea raportului de serviciu camelia david camelia david Ma confrunt cu urmatoarea problema. Sunt autoritate publica. Asistentul social - inspector, cl. I, grd. principal - are suspendat raportul de serviciu, ... (vezi toată discuția)
Din personal contractual, functionar public zoard zoard Buna ziua ! Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Sunt functionar public cu studii medii-referent la compartimentul ... Elenadoinaa Elenadoinaa Sunt functionar public cu studii medii-referent la compartimentul ITL si am si atributii stare civila si inspector ITL de 5 ani la starea civila si fara a fii ... (vezi toată discuția)