Sunt casatorita si am 2 fetite de 4 si 6 ani. Doresc sa divortez si as vrea sa stiu care sunt caile cele mai sigure de a obtine custodia copiilor si pensie alimentara.
Sotul nu mai contribuie la cresterea copiilor de vreo 3 ani,desi locuim in acelasi apartament(al lui), dar, din pacate, nu pot dovedi asta. M-ar ajuta ceva probe, inregistrari?As vrea sa fiu sigura de obtinerea unei pensii alimentare.Am inteles ca stabilirea la nivelul de 1/3 din venituri este relativa. Ce ma sfatuiti?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Unde veți locui după divorț?
Ambii părinți veți exercita autoritatea parinteasca, locuinta copiilor va fi la unul din părinți, mai exact la cel de care copiii sunt mai atașați, care are însă și condiții decente de locuit.
Pensie cel mai probabil, 1/3 din salariu. Instanta stabilește mai puțin doar dacă tatăl ar avea și alte obligații sau probleme de sănătate sau suma ar fi prea mare fata de nevoile copiilor etc.
Multumesc pentru raspuns.
Dupa divort voi locui la parintii mei. De fapt pot s-o fac si inainte de demararea divortului. Ceea ce ma retine momentan este ca, necunoscand exact legea, mi-e teama sa nu gresesc luandu-mi efectiv copiii si plecand si abia apoi sa initiez divortul. As vrea sa cad de acord cumva cu el, dar nu cred ca va fi de acord cu pensia de intretinere.
Divort cu minor
carrmen9
buna ziua .ma numesc simona am 29 de ani si o fetita de 10 ani .nu ma mai inteleg cu sotul meu si vreau sa divortez .din octombrie 2011 sunt in anglia iar ... (vezi toată discuția)