avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minori, din care unul încă nenăscut. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minori, din care unul încă nenăscut. Ce mă sfătuiți?

Sunt căsătorită de 2 ani si sunt in aceasta relatie de 8 ani, am o fetita de 2 ani si 10 luni, iar luna viitoare nasc un băiețel. Relația cu soțul meu este una cu violență verbală si nu numai , șantaj(ca nu am casa pe numele meu și imi ia copiii) etc. Locuim in casa paintilor lui,dar in cei 5, 6 ani de cand stam aici am contribuit financiar si eu, fără să am din pacate chitanțe.
Sunt in prenatal,voi avea in jur de 2400 lei indemnizație.
Fetita merge la grădiniță de stat.Sa putem avea o căsnicie fara probleme financiare am lăsat fata la maică-sa de când avea 11 luni si am mers si eu la servici, dar seara de seara o luam acasa,( soacra sta la 3 case distanța de noi) excluzand serile cand am fost la nunti si botezuri -mi se reproșează că nu eu am crescut copilul ci mama lui.
Nu ne intelegem absolut deloc, este genul de om care vrea sotie muta ,surda ,oarba . Am tot discutat cu el despre acest divorț si sa iau eu copiii însă nu vrea sa mi dea iar eu de teama sa nu raman fara fetita sau băiatul ce urmează să se nască nu am demarat încă niciun proces.
As putea locui în apartamentul bunicii, ea locuiește în altă casa.
El doarme singur si eu cu fetita in camere separate.. de mult, iese tot timpul , ii place sa fie liber si necondiționat,relațiile intime au fost in ultimii ani doar "de nevoie" si foarte rare.
Cu fetita își petrecere extrem de putin timp iar cu mine aproape deloc.
Ce ma sfătuiți?
Nu este deschis discuțiilor, regula este : ma suporți asa bine, nu ...pleaca la ma-ta , căci copiii ii creste mama (soacra).
Nu stiu daca ma înșeală acum însă eu nu prezint nici un interes.
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:17, 5 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam complicat. Puteti baga divort si custodie. Daca aveti o casa inclusiv a bunicii custodia copiilor va fi comuna cu domiciliu la dvs si program de vizita tatal. Daca stiati ca e asa nu trebuia sa mai faceti cu el al doilea copil asta una.

Apoi va fi greu zic eu si cu doi copii plus pe sia de la el. Acum depinde si ce salariu are el daca are 1500 Ron e una daca are 5000 Ron e alta, o sa aveti 33% pensie...

-Vă rog să nu mai citați integral mesajele cărora le răspundeți, apăsați pe Răspunde. Mulțumesc-
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Dacă situația este cum o descrieți cred că cel mai bine ar fi să formulați cerere de divorț, mai ales în condițiile în care veți avea unde să locuiți. Cu stabilirea domiciliului copiilor la Dvs, nu cred să aveți probleme, dacă dovediți cu martori că soțul nu se ocupa deloc de copii, dar având în vedere și vârsta fragedă a acestora.
Dacă veți avea unde sa locuiti puteți divorta.
Referitor la minori e greu de spus ce va decide instanța.
Minora pare să fie atașața de el.
Copilul care urmează să se nască il veti obtine dvs.Asta imi pare clar.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor minori în cazul unui divorț. cât contează starea materială a soților la stabilirea domiciliului copiilor? Diana O. Diana O. Buna seara, As avea nevoie de un raspuns/ sfat intr-o problema foarte grava.. Sunt căsătorită de 11 ani , am un băiețel de 10 ani si o fetiță de ... (vezi toată discuția)
Am și eu câteva întrebări în legătură cu un divorț . ... marykaty- marykaty- Am și eu câteva întrebări în legătură cu un divorț . Sunt mama a cinci copii cu vârste între 1 an si 10 luni cea mai mică fetiță și 11 ani și 6 ... (vezi toată discuția)