avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Revocare contract inchiriere apartament, probleme cu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Revocare contract inchiriere apartament, probleme cu comisionul agentiei

Am inchiriat un apartament prin agentie imobiliara si am lasat garantia chiria pentru o luna de zile. La vizionare, am intrebat despre loc de parcare iar agentul mi-a spus ca nu are platit, dar ca se poate parca in zona, existand locuri. In ziua incheierii contractului, am delegat pe cineva din partea mea sa mearga la semnat, si am ridicat din nou problema parcarii, cerand de la proprietar sa depuan cerere la primarie, pentru mine fiind important locul de parcare deoarce am o fetita cu dizabilitati motorii. In acea zi, m-a sunat agentul spunand ca proprietara vrea sa anuleze contractul datorita faptului ca sunt probleme cu locul de parcare si mi-a lasat nr ei de tel sa vorbim. Am discutat cu ea, mi-a spus ca s-a interesat si ca e problema mare cu locul de parcare si ca e mai bine sa nu ne incurcam si sa ne cautam fiecare chirie si chirias. I-am spus sa ma lase jumatate de zi sa ma gandesc si apoi i-am transmis ca e mai bine sa renunt. Am cazut de comun acord, si a urmat sa ne vedem in agentie pentru inapoierea garantiei. Agentul imobiliar era suparat pentru decizia noastra si nu a inapoiat garantia pe motiv ca nu poate scoate banii din agentie. Noi fiind de comun acord cu renuntarea la contractul de inchiriere (chirias -proprietar), ce e de facut? Clauza de reziliere prevede 30 de zile anunatrea proprietarului, eu insa nu m-am mutat acolo, abia de la 1 septembie urma sa ma mut.
Cel mai recent răspuns: cornelia05 , utilizator 00:04, 22 August 2017
Inca o adaugare: in contract nu este stipulata nici o clauza referitoare la comisionul agentiei, Are dreptul agentul sa retina comisionul din suma ce reprezinta garantia? In contractul de inchiriere, este specificat ca la incetarea contractului, suma depusa garantie se restituie locatarului.
De ce nu a încasat garanția proprietarul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)
Cred că am semnat un fals contract de vizionare. ce șanse avem să ne recuperăm comisionul plătit? Gabriel Anton Gabriel Anton Salutare tuturor! Încerc sa prezint pe scurt o problema. Pe data de 15.09.2017 am găsit un apartament pentru închiriere la prețul de 280 de euro. Acel ... (vezi toată discuția)