avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cred că am semnat un fals contract de vizionare. Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cred că am semnat un fals contract de vizionare. Ce șanse avem să ne recuperăm comisionul plătit?

Salutare tuturor! Încerc sa prezint pe scurt o problema.
Pe data de 15.09.2017 am găsit un apartament pentru închiriere la prețul de 280 de euro. Acel apartament a fost postat pe un site dedicat imobiliarelor(OLX) de către un agent imobiliar( cred ca era agent). Student fiind, neavând experiența
aceasta a înșelăciunilor, agentul ne-a invitat telefonic in fata blocului unde va fi vizionarea apartamentului. A venit, am Văzut apartamentul, si am decis sa îl închiriem. Ne-a invitat la agenție, pentru semnarea contractelor. Eu si prietena mea(ambii chiriași pe contract), am semnat contractul de închiriere, direct cu proprietarul( acesta nefiind existent in biroul acesteia). Am plătit 280 de euro, comisionul, 280 garanția si 280 luna in curs. Acum, după 3 luni de când locuim aici suntem deranjați de vecini, nu mai putem locui, avem nevoie de un spațiu in care sa putem învața si am hotărât sa ne mutam. Am anunțat proprietarul cu 30 de zile înainte exact cum scrie in contractul de închiriere,totul ok. Noi am plătit un comision dar se pare ca am fost înșelați. Nu am semnat nici-un contract de intermediere sau vizionare cu agentul imobiliar sau agenția imobiliară , numele ei nu apare nicăieri, pur si simplu am plătit integral aceasta suma fiindcă ne a găsit dumneaei o chirie. Nu știm cine e, nu știm ce agenție e, știm unde se afla. Ea locuiește in alt apartament al aceluiași proprietar al nostru( vis-a-vis de noi) . Ce șanse avem sa ne recuperam bănuții pentru comisionul ce l-am plătit? Nu mi se pare normal sa nu fi primit absolut nimic la mâna! Concluzia e ca ea, a luat acei bănuți pe nedrept. Mulțumim!!!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:08, 13 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De principiu, puteti formula plangere penala ptr.infractiunea de inselaciune prevazuta si pedepsita de art.244NCP,va constituiti parte civila in procesul penal ptr.suma de 280 euro,conf.art.84 NCPP.Sansele sunt discutabile, ar fi trebuit sa fiti diligenti si sa incheiati contract de vizionare ,spuneti persaonei care v-a luat comisionul ca o reclamati si la Fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara itsa28 itsa28 Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situație cu o agenție imobiliară. am sunat ... Tody1987 Tody1987 Buna ziua, Am o situație cu o agenție imobiliară. Am sunat pt a viziona un apartament,apoi agentul m-am dus și la un altul care era chiar la scara de ... (vezi toată discuția)
Validitate contract vizionare apartament prin agentie imobiliara Ramopaca Ramopaca Buna ziua, Ce validitate juridica/administrativa are un contract de vizionare a unui apartament incheiat cu o agentie imobiliara? In cazul in care se ... (vezi toată discuția)