avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Validitate contract vizionare apartament prin agentie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Validitate contract vizionare apartament prin agentie imobiliara

Buna ziua,

Ce validitate juridica/administrativa are un contract de vizionare a unui apartament incheiat cu o agentie imobiliara? In cazul in care se ajunge la cumpararea imobilului dar nu prin agentie,desi contractul de vizionare a fost incheiat cu ei, agentia poate actiona in vreun fel?

Multumesc pentru sfaturi!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, va da in judecata si pe langa comision, veti plati si cheltuieli de judecata.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
(((E fabuloasa întrebarea....Ați semnat un contract se prezuma ca aveți discernământ și ca înțelegeți consecințele acțiunilor dvs.Bineinteles ca o sa fiți data în judecata cu obligația de a achita comisionul datorat.Astfel de procese s au înmulțit tocmai datorita faptului ca agențiile își i au masuri de siguranță pt clienții care vor sa sara plata comisionului..
Comisionul se plătește dacă ești corect și respecți contractul.
Dacă nu respecți contractul plătești și niște penalități care sunt mult mai mari decât comisionul.Cititi cu atenție contractul semnat că scrie acolo ce plătiți dacă nu îl respectați.
In loc sa faci economie, ca aici se dorește să se ajungă sărind peste agenție, veți plăti pe lângă comision și cheltuieli de judecată.. Decizia va aparține.
Mare greseala ati facut cand ati apelat la vreo agentie. in proportie de 99% sunt niste sarlatani care nu fac nimic. Eu am avut un apartament in centrul Bucurestiului pentru inchiriat si agentia, care m-a apelat la telefon in urma anuntului dat de mine pa un anume site "nu a inchiriat apartamentul timp de 3 luni" Practic s-a folosit de el dand anunturi de inchiriere la pret mult mai mare decat am vrut eu ca sa-l foloseasca ca exemplu pentru inchirierea altor apartamente. Am gasit in ziare si pe diverse siteuri poze cu apartamentul meu la pret dublu la inchiriere. Cand am aflat despre asta am rugat un prieten sa sune la agentie pentru vizionare si cand au ajuns acolo si au observat ca stiu despre excrocherie practice au fugit ca sa nu ia bataie. Am renuntat sa le fac dosar penal pentu inselaciune deoarece politia (mai bine zis militia) a spus ca ei nu se baga peste contractile incheiate intre o persoana fizica si o agentie........Romania este un sat fara caini unde NU EXISTA legi, si atunci cand exista NU SE RESPECTA! Reziliaza contractual cu agentia si da anunturi pe siteuri specializate.

Alte discuții în legătură

Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Comisioane agentii imobiliare fil1ram fil1ram Am scos un apartament la vanzare cu anunt in ziar. M-au contactat o agentie , telefonic,si mi-au spus ca mi-au gasit un cumparator. Nu mi-au precizat in ce ... (vezi toată discuția)
Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)