avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Validitate contract vizionare apartament prin agentie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Validitate contract vizionare apartament prin agentie imobiliara

Buna ziua,

Ce validitate juridica/administrativa are un contract de vizionare a unui apartament incheiat cu o agentie imobiliara? In cazul in care se ajunge la cumpararea imobilului dar nu prin agentie,desi contractul de vizionare a fost incheiat cu ei, agentia poate actiona in vreun fel?

Multumesc pentru sfaturi!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Intentia mea este sa fiu transparenta cu ambele parti, vanzator si agentie. Dar cand agentia nu isi face treaba, nu isi indeplineste angajamentele, nu respecta niste termene, nu ma pune in contact cu persoana corecta, nu este la zi cu actele apartamentului, ma pune sa semnez pe hartie un comision si verbal imi propun alt comision, asta cum se mai incadreaza din punct de vedere juridic?

Mai mult decat atat, agentul imobiliar mareste intentionat pretul de cumparare fara acordul proprietarului , ca sa isi ia un comision cat mai mare de la cumparator si de la vanzator.

In ce conditii se poate rezilia contractul de vizionare cu agentia ? Pe hartie scrie ca durata contractului de vizionare este de 12 luni.

Cu stima,


Oricand puteti notifica încetarea contractului.
Atunci durează 12 luni dacă ați fost de acord să semnați.
Contractul încetează oricând o parte nu mai vrea să îl respecte?După ce ne-au făcut treaba și ne-au găsit locuința dorită nu mai vrem să avem contract?
De ce se mai fac contracte?
Cred că instanta vă va obliga să plătiți și mai mult decât vreți să economiști.Puteti să încercați,mergeți la risc,vedeți ce iese.
Vă inteleg că nu vreți să plătit banii dar nici partea adversă nu va accepta să piardă bani.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
mitabiciclista, utilizator
contractul se poate rezilia si cand una din parti nu respecta conditiile agreat intre parti.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
gi-jane2, moderator
Desigur,când poate să aducă și probe în instanță in fața judecătorului.
Cealaltă parte va lupta pentru bani in instanța cu probele (una din probe fiind contractul semnat) aduse de ea.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Comisioane agentii imobiliare fil1ram fil1ram Am scos un apartament la vanzare cu anunt in ziar. M-au contactat o agentie , telefonic,si mi-au spus ca mi-au gasit un cumparator. Nu mi-au precizat in ce ... (vezi toată discuția)
Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)