avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept de vot in Adunarea Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept de vot in Adunarea Generala

Buna ziua,

Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ale Asociatiei in urmatorul context:

Ansamblul in care locuiesc este format din 3 corpuri, 3 adrese diferite. Felul in care a fost construit ne impune ca toate cele trei corpuri sa faca parte din aceeasi Asociatie. In prezent, Asociatia este formata din primele 2 corpuri. Cel de-al treilea incearca de mai bine de 1 an sa adere la Asociatie - administrator foarte incompetent, Instanta a respins cererea pe motiv ca este nefondata. Sapam sa aflam ce s-a intamplat. Pana atunci, Asociatia trebuie sa functioneze si sa ia decizii. Au fost semnate tabele nominale prin care proprietarii din C1&2 si-au dat acordul ca cei din C3 sa faca parte din Asociatie. In acelasi timp, si cei din C3 au semnat tabele prin care cereau sa faca parte din Asociatie...

Prin urmare, pot cei din C3 sa voteze si sa fie alesi in conducerea Asociatie?

Va multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Monitulescu , utilizator 11:48, 24 August 2017
Dar nu ne spuneti cine s-a adresat instantei, ce s-a dorit in acest proces, ce motivare ati primit de la instanta.
Povestiti-ne in fraze scurte situatia asociatiei.
Este infiintata? Blocul 3 a avut o AG cu un PV scris prin care se hotara asocierea la deja infiintata asociatie? Cu aceasta s-a dus (cine?) in instanta?

Ce pot sa va spun acum, la cat ati scris.
Textul postat de mine din HG 1588/2007 se refera la cazul cand un proprietar nemembru doreste sa adere la asociatia deja infiintata pe scara / blocul lui, adica cota-parte indiviza a lui este cuprinsa intr-un sistem de calcul si repartizare a utilitatilor.
Dar, cand o intreaga scara / bloc, cu proprietate comuna bine delimitata si neluata in calcul pana in prezent, asa cum este blocul 3 de la dv., vrea sa adere la o asociatie deja creata, atunci proprietarii respectivi trebuie sa procedeze ca si cum s-ar infiinta - AG de constituire (asociere) cu vot majoritar DA, PV al acestei AG insotit de tabel de semnaturi, tabel anexa cu semnaturi la statutul asociatiei-mama, tabel de semnaturi la acordul de asociere.
Acestea se ataseaza la dosarul asociatiei-mama.

Nu vad de ce trebuie sa va mai duceti in instanta. Prin semnaturile date pe statut, pe acordul de asociere, pe PV al AG de constituire (asociere) fiecare proprietar semnatar din blocul 3 este considerat membru al asociatiei deja infiintate.
Instanta probabil ca nu va da un raspuns afirmativ deoarece nu se poate baza pe nicio prevedere legala.
Asocierea blocului 3 este o procedura administrativa, nu juridica, din asocierea blocului 3 nu rezulta acte legale, nu se modifica acte legale.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
elga50, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne, cat de complicat...

Da, a fost o AG, cu PV semnat prin care se accepta alipirea C3 la Asociatie. Scrie exact asa in PV:
"Acceptarea, în unanimitate de voturi, a alipirii Imobilului C3 (str Gladiolelor) la Asociația de
Proprietari C1+C2 având în vedere că există elemente constructive și echipamente comune;"

In instanta ne-am dus fiindca fosta administratora (complet incompetenta) ne-a spus ca "asa se face"...

Sa inteleg ca, atat timp cat exista aceste 2 documente, la AG de maine cei din C3 au drept de vot si pot fi alesi in Comitet si/sau ca Presedinte?

Va multumesc inca o data pentru suport!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insist sa va spun, pe langa acordul proprietarilor si semnaturile lor luate in AG, trebuie musai sa aveti semnaturi pe statutul si alt tabel cu semnaturi pe acordul de asociere. Numai asa acesti proprietari devin membri ai asociatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
elga50, moderator
Le avem si pe acelea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aderare la asociatia de proprietari cretuadrian cretuadrian Buna ziua, In complexul nostru a fost infiintata asociatia de proprietari pe 10 blocuri, intre timp au mai fost construite cateva blocuri. Cum pot adera ... (vezi toată discuția)
Extindere asociatie de proprietari nicusofia nicusofia Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: asociatia mea este formata din 4 blocuri si acum am primit o adresa de la un alt bloc care ar vrea sa faca parte din ... (vezi toată discuția)
Contributie la plata cheltuielilor quiras quiras Avem situatia urmatoare: -locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ,am contract individual la apa ,electricitate,gunoi,gaze etc.cat despre incalzire....centrala ... (vezi toată discuția)