Amun baietel de 13 ani , divortata din 1014 sept , custodia comuna cu domiciliul la mine, mama . A mers la tata la sf de sapt cam la 2 luni eu l am dus tatal ne avand posibiliatea materiala sa l vada , in acesta vara l am lasat pt o luna acolo dupa 3 zile ma suna tatal si ma ameninta ca pot veni si cu politia ca nu i mi mai da copilu deoarece el nu mai vrea la mine .Eu sunt o fire mai severa : teme , curatenie in camera unele mici indatoriri pe care copilul treb sa le faca , stau la casa , are camera lui , este printre primi la invatatura din clasa , dar la tata are libertate poate face ce vrea cand vrea nu este certat absolut de loc , in schimb eu l am mai urecheat .Tatal este in paternitate , sotia lui nu lucreaza stau in chirie copilul doarme pe o saltea pe jos ne avand cam lui , sotia este bolnava psihic cu acte ,tatal se ocupa de camatarie si mici ilegalitati pe care nu m a interesat sa le dovedesc pana acum se lauda copilului ca a luat unuia ceasul de pe mana in plina strada si ca trebuia sa l lase descult , invata copilul ca treb sa l ajute sa scape de acuala nevasta ca e nebuna sa i gaseasca alta ...nu are un exemplu bun de urmat in viata si nu s ar dezvolta corespunator dar are LIBERATE si la acesta varta asta cauta .Ce sanse am in al lua de la tata si in cazul deschideri unei actiuni cat conteaza ceea ce vrea copilul si cat conteaza conditiiile de trai ?
Unde este acum copilul?
Dvs. puteţi face plângere penală împotriva tatălui, cf. art.379 Cod Penal, pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului şi puteţi apela la un executor judecătoresc pentru a se face executarea silită a hotărârii privind domiciliul minorului.Dacă copilul nu vrea să vină acasă la dvs. şi refuză el însuşi, va fi obligat la consiliere psihologică, apoi tatăl poate fi penalizat pentru fiecare zi de întârziere a nerespectării hotărârii.
Copilul este la tata acum , eu sunt plecata din tara si ajung sambata . Pot lua copilul cu executor chiar daca copilul zice ca nu mai vrea sa vina la mine ? Nu inteleg ce sa putut intampla in acest timp de reactioneaza asa copilul pt ca este f bine ingrijit la mine si are toate conditiile si invata f bine are locul3 cu medalie de bronz la concur liber de geografie , de cate ori a fost la el pt scurte perioade nu a facut asa ceva .
Greu de luat cu executor, dar posibil, depinde de copil.
Parerea mea e sa discutati cu un avocat si sa faceti demersuri imediat ce ajungeti inapoi in tara, anume sa notificati tatal, sa vorbiti cu copilul, autoritatea de protectie aa copilului locala, in cele din urma sa ajungeti la o ordonanta.