avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vătămare corporală minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vătămare corporală minor

Ce poate păți un minor care a bătut un alt minor, acesta din urma având 26 zile medicale pentru refacere? Daca s-au cerut daune din partea vatamatului si acesta nu isi retrage plângerea, ce se poate întâmpla cu dosarul ? Multumesc
ce varsta are minorul?
17 ani acum, 16 cand s-a întâmplat, au fost colegi de scoala
Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
Daca va fi trimis in judecata si gasit vinovat, faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani instanta ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc! Daca refuzam împăcarea cu plata unor daune morale si materiale, se poate clasa dosarul ca fiind rea credință din partea vatamatului?
Ca sa se dispuna clasarea ar trebui sa se constate existenta unui caz care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale,

Alte discuții în legătură

Sunt minor si am furat dintr-un supermarket Ionutd.r.g Ionutd.r.g Ma numesc Ionut si am 16 ani. acum 2-3 luni am fost la un supermarket si am facut o decizie idioata sa incerc sa fur din magaziu un patent si niste gume in ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor viorel sun viorel sun Salut am un prieten care la înjunghiat pe un prieten de a lui într.un conflict întrucât a recunoscut partea vătămată ca el la provocat și ca la bătut ... (vezi toată discuția)
Furt de telefon iisusvine iisusvine Buna seara. Sunt minor, un prieten de-al meu a furat un telefon si eu am picat complice fara sa stiu ca el a furat acel telefon, in fine, trecand peste sunt ... (vezi toată discuția)