avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt minor si am furat dintr-un supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt minor si am furat dintr-un supermarket

Ma numesc Ionut si am 16 ani.
acum 2-3 luni am fost la un supermarket si am facut o decizie idioata sa incerc sa fur din magaziu un patent si niste gume in valoare de 150 de lei.
Mi sa facut dosar penal si am fost peste tot unde mi sa spus
Am fost odata si la tribunal pentru ca am primit o CITATIE dar acolo mi sa spus sa vin cu un parinte .
acum astept sa primesc iara o CITATIE .
Acolo la tribunal mi-a spus domnul judecator ca sunt minor si ca as putea fii trimis la o scoala de corectie.
Poate sa imi spuna cineva ce mi se poate intampla ?
Sunt foarte stresat si speriat cu chestiia pe care am facut-o!!!
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: soriy , utilizator 21:11, 11 Februarie 2023
Discutati cu parintii dvs despre incident si solicitati sa va acorde sprijinul,
Nu inteleg exact in ce faza procesuala sunteti, vad ca vorbiti de un judecator, dar eu banuiesc ca sunteti totusi in faza de urmarire penala daca vorbiti de un incident de acum 2-3 luni si de fapt ati fost chemat la parchet.
In ceea ce priveste raspunderea penala, trebuie sa stiti ca minorul care a împlinit vârsta de 16 ani, răspunde penal potrivit legii.
In cazul in care veti fi trimis in judecata si gasit vinovat, instanta faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani poate dispune o măsură educativă neprivativă de libertate.
Măsurile educative neprivative de libertate sunt: stagiul de formare civică; supravegherea; consemnarea la sfârşit de săptămână; asistarea zilnică.
In concluzie, pentru aceasta fapta nu veti ajunge intr-un centru educativ, daca in viitor perseverati in activitatea infractionala, este posibil.
Dvs cautati sa achitati prejudiciul si sa va impacati cu persoana vatamata.

În primul rând ar trebui ca părinții să fie informați de ceea ce vi se întâmplă. Dvs., fiind un minor car a împlinit 16 ani, sunteți pasibil de răspundere penală. Ce puteți face, este să încercați să realizați impăcarea cu partea vătămată, magazinul respectiv, pentru a scăpa de orice fel de pedeapsă. În cazul minorilor, conform legii, se aplică măsuri educative neprivative de libertate, după cum v-a informat și domnul judecător, și doar prin excepție, când vorbim despre infracțiuni foarte grave, se aplică pedepse privative de libertate.
Pentru a avea idee cam ce tip de măsuri există cu privire la minori care au comis infracțiuni, deschideți următorul link:
[ link extern ] /
Buna seara pretena mea a furat din lidal. Si a fopst prinsa si avem si un copil mic ,pretena mea are 17 ani .ce pote patii
daca am furat dintr-o masina fara da sparg ceva si am furat o suma de bani ,pe care nu iam restituit nici acum si sunt minor la prima abatere ,sunt chemat la probatiune momentan risc pedeapsa cu executare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de telefon iisusvine iisusvine Buna seara. Sunt minor, un prieten de-al meu a furat un telefon si eu am picat complice fara sa stiu ca el a furat acel telefon, in fine, trecand peste sunt ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor viorel sun viorel sun Salut am un prieten care la înjunghiat pe un prieten de a lui într.un conflict întrucât a recunoscut partea vătămată ca el la provocat și ca la bătut ... (vezi toată discuția)
Vătămare corporală minor cornelia05 cornelia05 Ce poate păți un minor care a bătut un alt minor, acesta din urma având 26 zile medicale pentru refacere? Daca s-au cerut daune din partea vatamatului si ... (vezi toată discuția)