avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic

buna ziua am si eu o problema :ce inseamna sa fi asociat unic intr-un S.R.L sunt asociat unic dar nu am nici o treaba cu aceasta societate figurez doar in acte si firma are activitate mai am si cateva conturi in banca pe acea sta firma . ce riscuri sunt si cum pot renuta la asta va multumesc Alex
Cel mai recent răspuns: Lelia Ionescu , Contabil 12:41, 1 Octombrie 2009
Asociat unic inseamna ca sunteti singurul asociat si administrator al societatii infiintate de dumneavoastra.Ca sa renuntati la tot,ori cesionati partile sociale unei alte persoane,care va deveni apoi asociat unic ,ori lichidati la ORC firma,ceea ce implica 3 etape si acte+timp mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)
Radiere societate allutza allutza Buna ziua, doresc sa radiez o societate deoarece de un an nu mai produce nimic <e pe pierdere>, nu stiu cum sa procedez corect stiu doar ca: deoarece ... (vezi toată discuția)
Renunțare la srl fără datorii: vânzare, suspendare sau radiere? vrlmtr vrlmtr Buna ziua. Sunt asociat unic intr-un SRL infiintat in 2008. Firma a avut activitate pana in prezent, nu are datorii nu este platitoare de tva, este ... (vezi toată discuția)