avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taxa sindicat pe statul de plata???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taxa sindicat pe statul de plata???

Buna ziua!
Vreau sa ma ajutati intr-o problema.
In cazul cand te ocupi de statele de plata ale institutiei (salarizare), te poate obliga cineva ca taxa de sindicat sa o opresti tu pe statul de plata. Exista o forma legala prin care ma pot opune acestui lucru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cunostinta , utilizator 13:44, 1 Octombrie 2009
Am inteles ca multe sindicate practica acest sistem. Presupun ca trebuie sa existe un document, o intelegere intre angajaotr si sindicate prin care angajatorul face aceasta oprire pe stat.

Nu va mirati ca existe intelegeri intre angajator si sindicat. Legaturile, uneori, sunt atat de stranse si de interesate!
Mai mult, impozitarea se face dupa deducerea cotizatiei de sindicat, conform art.24 din Legea sindicatelor (L. nr. 54/2003).
Multumesc! Deci, pana la urma trebuie sa fac acest lucru, crredeam ca ma pot opune cumva.
Nu inteleg de ce ar trebui sa va opuneti. Nu e o nenorocire ca se retine cotizatia pe statul de plata, se poate tine mai bine evidenta banilor intrati la sindicat si nu necesita un efort prea mare din partea functionarului care intocmeste statele de plata. Eventual, sindicatul il poate stimula cu o suma lunara.
Pentru a efectua chiar si aceste retineri, aveti nevoie de acordul fiecarui salariat.

Alte discuții în legătură

Cotizatia de sindicat ContSters46197 ContSters46197 Stiu ca exista obligatia de a deduce cotizatia de sindicat din venit dar, as dori sa stiu daca exista obligatia de a retine cotizatia sindicala pe statul de ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator de a mai retine cotizatia de sindicat rosu gheorghe rosu gheorghe Continuandu-si \"bunele\" intentii cu sindicatul nostru din unitate, angajatorul vazand ca si dupa masurile aspre luate impotriva liderului acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat eduardvl eduardvl Cum se procedeaza atunci cand angajatorul nu doreste sa retina cotizatia membrilor de sindicat pe statul de plata? Cum il putem determina sa faca acest lucru? ... (vezi toată discuția)