avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cotizatia de sindicat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cotizatia de sindicat

Stiu ca exista obligatia de a deduce cotizatia de sindicat din venit dar, as dori sa stiu daca exista obligatia de a retine cotizatia sindicala pe statul de plata.
Cel mai recent răspuns: ContSters46197 , utilizator 11:34, 11 Octombrie 2007
Cotizatia se retine pe statul de plata, conform CCM unic la nivel national si C. muncii:(
Romy, in Codul muncii mi se spune ca nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege. Pe mine ma intereseaza tocmai aceste legi.
Imi trebuie un text de lege care sa faca referire la retinerea cotizatiei de sindicat pe statul de plata.
Art 91 din CCMUNN pe anii 2007-2010

In aplicarea prevederilor art 24 din Legea 54/2003 ..... angajatorii vor retine si vor vira sindicatului cotizatia de sindicat pe statele lunare de plata...

Retinera se face pe baza cererii org sindicale ... la care se adauga lista membrilor de sindicat si semnatura acestora de acceptare a retinerii....

Verifica te rog textele, eu citez din memorie ... ma grabesc sa plec..
Multumiri romascanu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz angajator de a mai retine cotizatia de sindicat rosu gheorghe rosu gheorghe Continuandu-si \"bunele\" intentii cu sindicatul nostru din unitate, angajatorul vazand ca si dupa masurile aspre luate impotriva liderului acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Taxa sindicat pe statul de plata??? cunostinta cunostinta Buna ziua! Vreau sa ma ajutati intr-o problema. In cazul cand te ocupi de statele de plata ale institutiei (salarizare), te poate obliga cineva ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat conete conete sunt membru de sindicat la o societate privata ,mi se opreste cotizataia pe statul de plata. Pot sa schimb asta sau este obligatoriu. Daca ma retrag din ... (vezi toată discuția)